Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Najavljen Dan novih tehnologija – DaNTe 2017

Dan novih tehnologija – DaNTe 2017,  koji će se održati  u srijedu 8. studenog s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, besplatan je za sve učesnike, a  obilovati će brojnim zanimljivim temama. DaNTe koji se održava već 12. put najavili su  pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić, voditeljica Službe za eUpravu Grada Rijeke Tatjana Perše, potpredsjednik Udruge MIPRO Jadranko Novak i Dijana Kaćanski u ime Organizacijskog odbora skupa DaNTe.

 



Ovogodišnji DaNTe donosi jedanaest zanimljivih tema, među kojima je i primjena drona u ažuriranju stanja na GIS podlogama, govorit će se o LPWAN-u kao osnovi za masovni Internet stvari, predstavit će se Riječki pilot projekt – URBANN-INNO i Dashboard za komunalna poduzeća.

Promovirat će se nove tehnologije u Gradskoj knjižnici Rijeka s ciljem pomaganja građanima u korištenju Središnjeg državnog portala e-Građani, e-Usluga Grada Rijeke i drugih online usluga. Informacijski sustav prostornog uređenja Primorsko-goranske županije obujmom sadržaja i brojem dionika u održavanju jedinstven je i kompleksan, biti će riječi o svakodnevnom korištenju podataka te dostupnosti građanima.

Moderne tehnologije su prisutne i u zdravstvu, govorit će se o EU projektu Urban Health Centres Europe namijenjenom osobama starije dobi, kao i tri Erasmus+ projekta koji integriraju informacijsko-komunikacijske tehnologije u promociji zdravlja i prevenciji bolesti.

Biti će govora i o sustavu namijenjenom poslovnim subjektima u području maloprodaje i usluga, te turističkom sektoru, a zanimljivo će biti i predavanje o novim trendovima u mobilnoj telefoniji s povijesnim pregledom i zadiranjem u budućnost. Konverzija podataka u novac tema je koja će pojasniti umjetnu inteligenciju i strojno učenje u funkciji otkrivanja i eliminacije skrivenih tvornica troškova u javnom i privatnom sektoru.

Za kraj je planirana rasprava o temama predavanja koju će moderirati Željko Jurić i Jadranko Novak.

Skup DaNTe koji organiziraju Grad Rijeka – Zavod za informatičku djelatnost i ICT udruga MIPRO  namijenjen je svima koje zanimaju nove tehnologije, a koje nisu samo informacijske i komunikacijske. Cilj skupa je promicanje sveobuhvatnih primjena digitalnih tehnologija kao ključnog elementa koji omogućuje društveni i ekonomski razvoj.

 

Za one koji neće moći biti u Gradskoj vijećnici prijenos će moći uživo pratiti putem  portala  mojarijeka.hr i mipro.hr.


[natrag na vijesti]
7. studeni 2017
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ