Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost

 

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 


 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
VERN jedan od organizatora 4. međunarodne znanstvene konferencije „Mediterranean Islands Conference“
Demografski trendovi, javni servisi, kultura i tradicija, migracijski trendovi, obnovljivi izvori energije, održivi razvoj, gospodarstvo i sigurnost samo se neki od razvojnih čimbenika koji su kroz povijest utjecali na razvoj Mediterana, a utječu i dan danas.
 
Važnost poticanja diskusije na ove teme i sustavnog promišljanja o njima u kontekstu globalnih trendova i budućeg razvoja potvrđuje kontinuitet održavanja međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „Mediterranean Islands Conference“ koja je postala regionalni hub za promišljanje o razvoju Mediterana.
 
Ovogodišnja 4. po redu konferencija MIC-Vis održat će se od 14. do 17. rujna na otoku Visu, u organizaciji Sveučilišta VERN’ i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pokroviteljstvom Grada Visa.
 
Uvodničari na konferenciji, ugledni stručnjaci prof. emeritus dr. sc. Frano Barbir s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu te prof. dr. sc. Mladen Merćep s odjela za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak pružit će sudionicima uvid u problematiku energetske održivosti i najnovijih medicinskih dostignuća, kao uvertiru za dijalog o aktualnim globalnim temama.
 
U znanstvenom dijelu programa istraživačke radove predstavit će više od 150 znanstvenika i stručnjaka iz 17 zemalja, u kojima će izložiti nove spoznaje i ideje na neku od 20 konferencijskih tema u kontekstu razvoja mediteranskih zemalja: arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, sport, turizam te umjetnost i književnost.
 
U okviru konferencije bit će otvorena i izložba studentskih fotografija „Osjeti Mediteran“, a u društvenom dijelu programa sve posjetitelje očekuju brojna kulturna i društvena događanja poput izložbi, koncerata, izleta i banketa.
 
Za detaljnije informacije posjetite službenu stranicu www.mic-vis.eu.
 
 

Izvor: https://vern.hr/novosti/4-medunarodna-znanstvena-konferencija-mediterranean-islands-conference-na-visu-od-14-do-17-rujna/


[natrag na vijesti]
12. rujan 2022
Suorganizatori - nasumično
HAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet Rijeka