Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Dan FER-a: Dodijeljene nagrade i priznanja najistaknutijim djelatnicima i izvrsnim studentima
Na Danu Fakulteta najuspješnijim se studentima tradicionalno dodjeljuju brojne nagrade i priznanja. Plaketa Josip Lončar, najprestižnija je nagrada Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koja nosi naziv po našem akademiku prof. Josipu Lončaru, osnivaču elektrotehnike u Hrvatskoj te pokretaču laboratorijskih znanstvenih istraživanja u elektronici. Na svečanosti obilježavanja Dana FER-a dodjeljuju se i nagrade za znanost, nagrade Roberto Giannini za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima te brojne nagrade FER-ovih partnera iz gospodarstva koji time podržavaju izvrsnost naših studenata.
 
Zahvaljujemo svim našim gostima koji su uveličali obilježavanje Dana Fakulteta! Čestitamo svim našim nagrađenim djelatnicima te studentima na vrhunskim rezultatima!
 
Popis nagrađenih kolegica i kolega na Danu FER-a, koji se ove godine održao 25. studenoga, nalazi se u proširenom dijelu obavijesti.
 
Snimka svečanosti nalazi se na našem YouTube kanalu, a u FER-ovoj galeriji dostupne su fotografije sa svečanosti.
 
Zlatna plaketa "Josip Lončar" najprestižnija je fakultetska nagrada. Dodjeljuje se posebno značajnim pojedincima koji su značajno doprinijeli razvoju i položaju Fakulteta. Tradicionalno se dodjeljuju dvije Zlatne plakete svake godine:
 
Za izuzetan doprinos Fakultetu promicanjem nastave, znanosti i struke u području primjene numeričkih metoda u elektromagnetizmu te posebno za doprinos ustroju i unapređivanju poslovnih procesa na Fakultetu, Zlatna plaketa "Josip Lončar" dodjeljuje se prof. dr. sc. Seadu Berberoviću.
Za izuzetan doprinos razvoju nastave, znanosti i struke te međunarodne prepoznatljivosti Fakulteta u području računarstva, Zlatna plaketa "Josip Lončar" dodjeljuje se prof. dr. sc. Siniši Srbljiću.
 
Srebrne plakete "Josip Lončar" za naročito uspješne doktorske disertacije i znanstvenoistraživački rad dobivaju dr. sc. Mateo Beus, dr. sc. Mirna Gržanić, dr. sc. Duje Medak, dr. sc. Luka Petrović, dr. sc. Luka Posilović.
 
Nagradu za znanost za postignut svjetski priznati istraživački rezultat u prethodnih godinu dana u području mobilne robotike dobiva LAMOR – Laboratorij za autonomne sustave i mobilnu robotiku te voditelj laboratorija, akademik prof. dr. sc. Ivan Petrović.
 
Nagradu za znanost za iznimno postignuće razvoju modela tokova snaga, modela dvorazinskog sudjelovanja na tržištu električne energije i modela grupiranja električnih vozila dobiva Karlo Šepetanc, mag. ing.
 
Nagradu za znanost za iznimna postignuća u istraživačkom radu i inovacijama u prethodnih pet godina, za znanstvenu izvrsnost, razvoj novih rješenja i inovativnost u području pomorske robotike dobiva prof. dr. sc. Nikola Mišković.
 
S ciljem boljeg prepoznavanja doprinosa stručnih službi u organizaciji i uspješnosti Fakulteta, ove se godine po prvi puta dodijelilo Priznanje dekana nenastavnom osoblju za iznimnu marljivost u izvršavanju radnih zadaća, a priznanje dekana dobivaju Jožica Poslon i Anka Jurić.
 
Brončane plakete "Josip Lončar" dodjeljuju se najboljim studenticama i studentima za uspješan završetak diplomskog studija.
 
Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija
 
Za profil Automatika nagradu dobiva Borna Zbodulja. Donator je poduzeće ABB.
Za profil Elektroenergetika nagradu dobiva Juraj Barlek. Donator je poduzeće Hrvatska elektroprivreda.
Za profil Elektroničko i računalno inženjerstvo nagradu dobiva Luka Klaić. Donator je poduzeće ByteLab.
Za profil Elektronika nagradu dobiva Marko Pavlek. Donator je poduzeće Computech.
Za profil Elektrotehnički sustavi i tehnologija nagradu dobiva Marko Filip Horvat. Donator je poduzeće Končar – Institut za elektrotehniku.
Studij: Informacijska i komunikacijska tehnologija
 
Za profil Obradba informacija nagradu dobiva David Gorup. Donator je poduzeće CS Computer Systems.
Za profil Bežične komunikacijske tehnologije nagradu dobiva Josipa Vincetić. Donator je poduzeće Croatel.
Za profil Telekomunikacije i informatika nagradu dobiva Dominik Sabljak. Donator je poduzeće Ericsson Nikola Tesla.
Studij: Računarstvo
 
Za profil Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi nagradu dobiva Filip Pavić. Donator je poduzeće Span.
Za profil Računalno inženjerstvo nagradu dobiva Renato Gracin. Donator je poduzeće IN2.
Za profil Računarska znanost nagradu dobiva Luka Mesarić. Donator je poduzeće Xylon.
Za profil Računarska znanost nagradu dobiva Ivan Stresec u okviru programa ERASMUS+. Donator je poduzeće Hrvatski operator prijenosnog sustava.
 
Nagrada "Werner von Siemens" dodijeljuje se za dva najbolja studentska rada s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije. Donator nagrade je Siemens d.d.
 
Povelju i novčanu nagradu za prvi rad dobila je studentica Lucija Matulin za rad pod mentorstvom profesora Tomislava Capudera.
Ericsson Nikola Tesla za drugi rad dobili su studenti Vid Kovačić i Vedran Vedrina za rad pod mentorstvom prof. dr. sc. Damira Sumine.
 
Nagrada "Ericsson Nikola Tesla" dodjeljuje se za najbolje studentske radove iz područja telekomunikacija. Donator nagrade je Ericsson Nikola Tesla.
 
Povelju i prvu nagradu dobiva studentica Karla Kijac
Povelju i drugu nagradu dobivaju studenti Marko Haralović i Marin Maletić
Povelju i treću nagradu dobiva student Antonio Miletić
 
Godišnju nagradu "INETEC" dodjeljuje Institut za nuklearnu tehnologiju u svrhu poticanja izvrsnosti te pružanja podrške mladim i darovitim studentima. Nagradu je dobio Karlo Valentin Cihlar.
 
Nagrada GDi STEM dodjeljuje se za najbolja rješenja zadatka iz područja primjene softvera u telekom industriji. Nagrada je namijenjena isključivo studenticama diplomskog studija koje svoj profesionalni put vide u području STEM disciplina. Nagrada GDi STEM za izvrsnost dodjeljuje se:
 
prvoplasiranoj studentici diplomskog studija Računarstvo – Ani Vuković,
drugoplasiranoj studentici diplomskog studija Računarstvo – Luciji Josipi Šimić.
 
Nagrada "Frano Luetić" dodjeljuje se studentima za izvrsnost u studiranju na poslijediplomskom doktorskom studiju u području elektroenergetike. Donator nagrade je obitelj Luetić. Priznanje i novčana nagrada dodijeljena je dr. sc. Mirni Gržanić.
 
Godišnja nagrada "KONČAR" dodjeljuje se za doktorsku disertaciju koja sadrži istaknuta znanstvena dostignuća iz područja tehničkih znanosti s primjenom u industriji. Donator nagrade je Končar – Elektroindustrija d.d.
 
Za doktorsku disertaciju pod naslovom: "Bezsenzorsko upravljanje sinkronim vjetrogeneratorom s permanentnim magnetima zasnovano na opserveru u kliznom načinu rada" dobiva Filip Jukić. Mentor je prof. dr. sc. Damir Sumina.
 
U akademskoj godini 2021./2022. dobitnici nagrade "Roberto Giannini" za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima su doc. dr. sc. Marko Đurasević i doc. dr. sc. Mate Puljiz.
 
Uz povelju Fakulteta, dobitnicima se dodjeljuje i jednokratna novčana nagrada u visini iznosa njihove mjesečne plaće.
 
 

Izvor: https://www.fer.unizg.hr/novosti?@=2wsqc#news_94045


[natrag na vijesti]
5. prosinac 2022
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u Zagrebu