Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost

 

 

 


 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Savjetovanje „Računala u obrazovanju“

I ove godine, u sklopu 39. međunarodnog skupa MIPRO 2016, za savjetovanje „Računala u obrazovanju“ (CE) stiglo je mnogo zanimljivih radova. Izlaganje radova će se odvijati od utorka 31. svibnja do petka 3. lipnja ove godine.

U utorak su predviđeni uglavnom radovi iz osnovnih i srednjih škola, pri čemu je većina tih radova na hrvatskom jeziku. U utorak poslijepodne uvršteno je i nekoliko radova na engleskom jeziku, koji su bliski po problematici nastavi u osnovnim i srednjim školama. Ostale dane izlaže se samo na engleskom. Autore i autorice iz hrvatskih škola zanimat će informacija, da je skup MIPRO - Računala u obrazovanju  uvršten u katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.

Za utorak je predviđen i pozvani rad autorice Lidije Kralj, članice stručne radne skupine za izradu prijedloga kurikuluma za predmet informatika. Nakon izlaganja nadamo se konstruktivnoj diskusiji, pogotovo posvećenoj programiranju u osnovnoj školi.

U srijedu poslijepodne predviđeno je četrnaest radova na engleskom jeziku, a autori su iz raznih zemalja, Finska, Estonija, Egipat, Njemačka, Hrvatska...  Tu najavljujemo zanimljiv rad prof. Haannu Jaakkole iz Finske „Researcher Measured - Towards a Measurement-driven Academia“ koji obrađuje problematiku mjerenja i ocjenjivanja rada znanstvenika, temu koja zanima svakog znanstvenika, jer o procjenama napredovanja znanstvenika ovisi ne samo njegovo ili njezino napredovanje u znanstveno-nastavnom zvanju, nego i njihova gola egzistencija. Inače, prof. Jaakkole  je prvi izabrani FRIEND OF MIPRO i jedan od zaštitnih znakova savjetovanja CE.

Za četvrtak ujutro predviđeno je petnaest radova, opet iz raznih zemalja, primjerice Egipta, Mađarske, Slovenije, Austrije, Hrvatske i Estonije. U četvrtak poslijepodne, predviđeno je zasad dvanaest radova, a zemlje su opet različite, pa osim iz Hrvatske, tu su i radovi iz Slovenije, Makedonije, SAD-a, Češke i drugih. Dvanaest radova predviđeno je za petak ujutro i to opet iz raznih zemalja, pa očekujemo autore iz Srbije, Slovenije, Slovačke i naravno Hrvatske.

Uskoro će biti objavljena i mikrosatnica, na kojoj će biti raspored kada se održava koje predavanje. Upozoravamo učesnike, pogotovo one koji su prvi put prisutni na savjetovanju, da je potrebno doći najkasnije na početak dijela savjetovanja na kojem izlažu, da se prijave predsjedavajućoj osobi kako bi mogli pravovremeno presnimiti svoju prezentaciju na kongresno računalo i sa voditeljem dogovoriti neke posebnosti, ako ih ima. Prijavljeno je preko sedamdeset radova, svaki referat ne bi smio trajati duže od deset minuta, a ako neki učesnik ne dođe, to se vrijeme može korisno upotrijebiti za ostale radove. Također, nije baš pristojno da autor ode odmah nakon svog izlaganja.
 

Radujemo se skorom susretu.


[natrag na događanja]
1. svibanj 2016
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI Varaždin