Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo
Novo: Prijava za radionice!

 

 

 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  14. siječnja 2019.
  28. siječnja 2019.
 • Rok za dostavu radova:
  4. veljače 2019.
  25. veljače 2019.
 • Rok za konačnu recenziju:
  11. ožujka 2019. 

 

Download
 

MIPRO 2019 poziv za prijavu radova i događaja


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Sadašnjost i budućnost otvorene znanosti u Europi

MIPRO 2019 – pozvano predavanje dr. Gergelyja Siposa

Dr. Gergely Sipos će na skupu MIPRO 2019 održati prezentaciju „Sadašnjost i budućnost otvorene znanosti u Europi“ koja predstavlja projekt EOSC-hub i pokazat će ostvarenja i očekivane rezultate.

EOSC-hub je H2020 projekt vrijedan 33 milijuna eura koji je započeo u siječnju 2018. godine, uz sudjelovanje više od 100 instituta. Tijekom tri godine projekt će uspostaviti prve pretpostavke i sastavnice  Europskog oblaka otvorene znanosti (EOSC). To je infrastruktura čiji je cilj ubrzati i podržati prijelaz na učinkovitiju otvorenu znanost i otvorene inovacije u jedinstvenom digitalnom tržištu u Europi.

Pozvani predavač dr. Gergely Sipos radi kao Customer and Technical Outreach Manager za EGI Foundation u Amsterdamu. On koordinira i podupire istraživačke zajednice iz akademske zajednice i industrije u rješavanju složenih problema i velikih računalnih izazova koristeći najnovije usluge i tehnologije. Od 2018. godine on je jedan od pokretača aktivnosti uključivanja korisnika i aktivnosti podrške Europske inicijative za otvorenu znanost. Dr. Sipos je magistrirao i doktorirao računarstvo i upravljanje projektima na Sveučilištu u Miskolcu, Mađarska. Uključio se u Grid računarstvo 2002. godine primjenom složenih alata i kolaborativnih sustava.

Kroz prezentaciju će dr. Sipos pojasniti kako je EOSC-hub definiran, kreiran i upravljan sustavom napredne integracije i upravljanja. Ovaj sustav integracije i upravljanja (Hub) temelji se na naprednim procesima, politikama i alatima vodećih europskih e-infrastruktura u svrhu pokrivanja cjelovitog životnog ciklusa usluga od planiranja do finalne isporuke. Kroz ovaj sustav upravljanja usluge, programi i podaci se istraživačima dostavljaju putem kataloga servisa EOSC portala. Taj katalog već uključuje gotovo 60 usluga iz 3 zajednice e-infrastrukture (EGI, EUDAT, INDIGO-DataCloud) i iz preko 20 istraživačkih infrastruktura i znanstvenih pružatelja usluga. Očekuje se da će katalog servisa radikalno rasti sljedećih godina. Hub djeluje kao jedinstvena kontaktna točka za istraživače i inovatore kako bi otkrili, pristupili, koristili i ponovno koristili širok spektar usluga počevši od osnovnih infrastrukturnih usluga (kao što su HTC klasteri, IaaS oblaci, pohrana, sigurnost) kao i aplikacija specifičnih  domena, uključujući skupove podataka na raznim portalima.


[natrag na događanja]
28. veljača 2019

 

Novosti
 • 7.3.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

   
   

  Poziv


  Pozivamo Vas na 43. Međunarodni ICT skup MIPRO 2020 koji će se održati 2020. godine u drugoj polovici svibnja u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji.


  Cilj skupa MIPRO 2020 je okupiti znanstvenike, istraživače i inženjere-praktičare da na jednom mjestu  prezentiraju svoje radove te razmijenjuju znanje, tehnologije i vještine.


  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020


  Zadovoljstvo nam je pozvati sve pojedinačne i skupne članove MIPRO-a kao i  fakultete i institute te javnu upravu i gospodarstvenike da pokrenu inicijativu za davanje doprinosa u stvaranju programa skupa MIPRO. U program ulaze: savjetovanja, seminari, znanstveno-stručne rasprave, predstavljanja i drugi mogući programski segmenti.


  Ističemo da dvije važne činjenice u vrijeme održavanja skupa MIPRO 2020: Hrvatska predsjedava Vijećem Europske unije u prvoj polovici godine (od siječnja do srpnja) te je grad Rijeka Europska prijestolnica kulture. Stoga je slogan skupa MIPRO 2020:


  ICT u društvu, kulturi, turizmu i pametni okoliš
  [više]

   

 • 26.2.2019

  Održana 11. sjednica Predsjedništva MIPRO-a

   
   

  U srijedu 30. siječnja ove godine, u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, održana je 11. sjednica Predsjedništva, kojoj su prisustvovali Miroslav Poljak, Karolj Skala, Petar Biljanović i Andrea Budin. Kako su bila  prisutna četiri člana, odlučeno je da će na temelju diskusije na ovoj sjednici, predloženi zaključci dodatno verificirati  elektroničkoj sjednici Predsjedništva. [više]

   

 • 4.2.2019

  Održan sastanak PO MIPRO-a

   
   

  U srijedu, 16. siječnja, održan je telekonferencijski sastanak Programskog odbora MIPRO-a, koji je vodio prof.dr.sc. Karolj Skala, predsjednik Programskog odbora. [više]

   

 • 29.1.2019

  European Alliance of Innovation najavio skup MIPRO 2019 na svojim mrežnim stranicama

   
   

  Temeljem Sporazuma o suradnji MIPRO - EAI, EAI je najavio skup MIPRO 2019 među ostalim konferencijama. [više]

   

 • 24.1.2019

  MIPRO proširuje partnerstvo i suradnju

   
   

  Predsjednik Programskog odbora MIPRO-a prof.dr.sc. Karolj Skala, prof.dr.sc. Mladen Mauher i dr.sc. Davor Salamon sa strane MIPRO-a, te dr. sc. Đuro Njavro - Dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa sa suradnicima, održali su u utorak 8. siječnja inicijalni sastanak o daljnjoj suradnji. [više]

   

 • 18.12.2018

  Pripreme za skup MIPRO 2019 

   
   

  Iako nas do sljedećeg, 42. međunarodnog skupa MIPRO 2019 koji će se od 20. do 24. svibnja 2019. godine održati u Opatiji dijeli nekoliko mjeseci, pripreme su tijeku, a to potvrđuju i poslani Pozivi za prijavu radova i događanja. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HATZUNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u Zagrebu