Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPROm do znanja i inovacija

 

 

 

Brošura MIPRO 2018


 

 

MIPRO TV
 
VIJESTIPRESSARHIVA
Nagrada Grada Opatije dodijeljena MIPRO-u

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Opatije, 21. srpnja, a povodom obilježavanja Dana grada koji se u Opatiji slavi 25. srpnja na Dan sv. Jakova, nagrada Grada Opatije za područje gospodarstva dodijeljena je ICT udruzi MIPRO. Nagradu je u ime MIPRO-a preuzeo predsjednik Programskog odbora, prof.dr.sc. Petar Biljanović.

 U obrazloženju nagrade iznosi se podatak da se skupovi MIPRO kontinuirano održavaju od 1978. godine, a od 1979. godine u Opatiji. Velika zasluga MIPRO-a u odnosu na grad Opatiju je što se Opatija u svijetu sve više prepoznaje i kao tehnološka destinacija u kojoj se prezentiraju najnovije tehnologije koje utječu i na ono čime se Opatija tradicionalno dominantno bavi, a to su turizam, kultura i zdravstvo. MIPRO direktno doprinosi i turističkoj promociji Opatije jer na svim tiskanim i elektroničkim materijalima koje šalje svojim potencijalnim sudionicima u 40 zemalja nalazi se prepoznatljiva statua Djevojka s galebom, Villa Madonna i Villa Angiolina s parkom, kao i opis Opatije kao vrhunskog turističkog odredišta europskog značaja. Promicanju Opatije u svijetu dodatan doprinos daje i knjiga MIPRO - Yesterday, Today & Tomorrow izdana 2008. godine u kojoj je cijelo jedno poglavlje posvećeno prošlosti i sadašnjosti Opatije s posebnim osvrtom na znamenite svjetske ličnosti koje su u njoj kraće ili duže vrijeme boravile. Mnogi sudionici skupova MIPRO dolaze u Opatiju i neovisno o skupovima MIPRO na koje mnogi od njih dolaze niz godina za redom. Za takve sudionike MIPRO je prije deset godina uveo priznanje „Friend of MIPRO“ koje se dodjeljuje za vjernost skupovima MIPRO što je identično vjernosti Opatiji. MIPRO je kroz četiri desetljeća ostao vjeran Opatiji, pa je po svemu sudeći jedini doista veliki skup koji je srastao s Opatijom u tako dugom vremenskom razdoblju i da nikada nije razmatrao ponude da se nekamo drugdje preseli jer je postao dio stvarnosti Opatije i dio njene novije povijesti.

 Između ostalih, na dobivenoj nagradi MIPRO-u i profesoru Biljanoviću su čestitali gradonačelnik Ivo Dujmić i župan Zlatko Komadina.

Tim povodom Petar Biljanović, predsjednik Programskog odbora MIPRO-a je izjavio:


- Međunarodni ICT skupovi MIPRO već četiri decenije iz grada Opatije šalju poruke  o razvoju i značaju informacijskih i komunikacijskih tehnologija razvijajući svijest o njihovoj ulozi u cjelokupnom društvenom razvoju. Ovi skupovi kroz godine njihovog održavanja  sve više su Opatiji davali i tehnološki „štih“ dajući  joj uz turistički, kulturni, umjetnički, zdravstveni još i tehnološki značaj. Grad Opatija prepoznao je značaj skupova MIPRO kao mjesta koje obogaćuje ponudu Opatije novim sadržajima kojima privlači nove goste. Sudionici skupova MIPRO često godinama dolaze na skupove MIPRO i oni najistaknutiji dobivaju naslov Prijatelj MIPRO-a predstavljajući svojevrsne ambasadore MIPRO-a i Opatije  u svojim sredinama, ne samo u Hrvatskoj već i širom svijeta. Tisuću i više sudionika skupova MIPRO svake godine nisu tek  „obični“ posjetitelji i turisti već tehnološka elita koja mora biti interesantna Opatiji. Za organizaciju skupova MIPRO svakako je značajna podrška gradskih struktura pa posebno navodimo gradonačelnika Ivana Dujmića i Gorana Pavlovića iz Turističke zajednice Opatije.
Sa slijedećim  skupom MIPRO 2018 ulazimo u petu deceniju  njihovog održavanja čime se može pohvaliti rijetko koji  međunarodni skup. Svojim djelovanjem nastojat ćemo još više doprinositi razvoju ICT-a, ali i još jačem profiliranju Opatije kao tehnološke destinacije.
U ime MIPRO-a koristim priliku zahvaliti se Gradu Opatiji i njenom čelništvu na ovome, za nas miprovce,  izuzetno vrijednom priznanju.


[natrag na vijesti]
24. srpanj 2017
Kolumne
 
Novosti
 • 18.7.2018

  We are happy to inform you that all papers have been reviewed, accepted and presented at MIPRO 2018, published on IEEE Xplore Digital Library. Thus the papers are visible and accessible to the scientific and professional community. Thank you in front of the MIPRO Program Committee for participating and collaborating on MIPORO 2018.

 • 15.6.2018

  MIPRO-u dodijeljena Zlatna plaketa „Grb Grada Rijeke“ 

   
   

  Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja Grada Rijeke, održanoj u HNK Ivana pl. Zajca u okviru obilježavanja Dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke, MIPRO-u je dodijeljena Zlatna plaketa „Grb Grada Rijeke“.

  Zlatnu plaketu je u ime MIPRO-a primio Jadranko Novak, jedan od osnivača i podpredsjednik MIPRO-a, a na svečanosti su bili prisutni brojni članovi udruge, među kojima osnivači, voditeljice savjetovanja, te djelatnici i volonteri. 
  [više]

   

 • 15.6.2018

  Održan telekonferencijski sastanak Programskog odbora 

   
   

  U utorak 12.lipnja s početkom u 10 sati, održan je telekonferencijski sastanak Programskog odbora, koji je vodio v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala.  [više]

   

 • 11.6.2018

  „Primjena i provedba GDPR 2018“ okupila veliki broj gospodarstvenika 

   
   

  Regionalni info centar za mlade – UMKI i  ICT Udruga MIPRO u četvrtak 7. lipnja su na Tehničkom fakultetu u Rijeci organizirali okrugli stol „Primjena i provedba GDPR 2018“. Skup na kojem se okupio veliki gospodarstvenika donio je objašnjenja praktične i funkcionalne primjene opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, koja se počela primjenjivati od 25. svibnja.  [više]

   

 • 6.6.2018

  Završen 41. međunarodni skup MIPRO 2018 

   
   

  Tradicionalnom „Večerom veterana“ završen je  u petak  25. svibnja u večernjim satima 41. međunarodni skup MIPRO. I ovogodišnji MIPRO je od ponedjeljka do petka okupio oko 1200 sudionika iz 40 zemalja. [više]

   

 • 5.6.2018

  Megatrendovi u industriji: Hoće li roboti „ukrasti“ radna mjesta i uzrokovati socijalne bombe? 

   
   

  Megatrend je poput vala koji polako gradi svoju snagu, a zatim dramatično utječe na društvene procese tijekom više desetljeća, kazao je Gianpiero Brunetti iz talijanske tvrtke Danieli Automation na konferenciji „Megatrends, Promising Technologies and Raising Questions in the Industrial Field“ održane u četvrtak u sklopu 41. međunarodne ICT konferencije MIPRO 2018 uz moderiranje Jadranka Novaka. [više]

   

 
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI Varaždin