Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo
Novo: Prijava za radionice!

 

 

 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  14. siječnja 2019.
  28. siječnja 2019.
 • Rok za dostavu radova:
  4. veljače 2019.
  25. veljače 2019.
 • Rok za konačnu recenziju:
  11. ožujka 2019. 

 

Download
 

MIPRO 2019 poziv za prijavu radova i događaja


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Umjetna inteligencija u kibernetičkoj sigurnosti na skupu MIPRO 2019

U sklopu 42. međunarodnog skupa MIPRO 2019 koji će se održavati od 20. do 24. svibnja iduće godine, u srijedu 22. svibnja sudjelovat će i keynote predavač Paul Timmers, inače gostujući istraživač za kibernetičku sigurnost i digitalnu transformaciju na Sveučilištu u Oxfordu.

Paul Timmers će kroz temu „Artificial Intelligence in Cybersecurity: Technology and Policy Perspectives“ iznijeti dobre i loše strane međusobne povezanosti umjetne inteligencije i kibernetičke sigurnosti te mogućnosti i prijetnje. Ovo je jedan od najvažnijih slučajeva za razumijevanje kako se tehnologija i politika međusobno povezuju u digitalnoj ekonomiji.

Nedavno su thinktank Atomium/EISMD i Europska komisija održali veliku raspravu o budućnosti digitalnog svijeta. Europljani su umjetnu inteligenciju (AI) ocijenili kao najveću priliku i razvoj koji će najvjerojatnije promijeniti naš svakodnevni život tijekom narednih 10 godina. Istodobno, kibernetička sigurnost, privatnost i nadzor u središtu su zabrinutosti kad je riječ o današnjici i budućnosti.

Osim što je gostujući istraživač za kibernetičku sigurnost i digitalnu transformaciju na Sveučilištu u Oxfordu, Timmers je i viši savjetnik pri organizaciji European Policy Centre u Briselu. Do 2017. godine, bio je ravnatelj odjela za Digitalno društvo, povjerenje i kibernetičku sigurnost Europske komisije gdje se bavio poslovima vezanim uz politiku, zakonodavstvo i inovacije u digitalnom društvu i starenju, e-upravu, pametne gradove/mobilnost/energiju, kibernetičku sigurnost i digitalnu privatnost. Bio je uključen u europsko zakonodavstvo (kibernetička sigurnost, e-privatnost, eID - alat za elektroničku identifikaciju, CEF/telekom - instrument za povezivanje Europe, AAL program), europsko istraživanje i inoviranje i razvoj financiranja te je bio suvoditelj Europskog inovacijskog partnerstva  za pametne gradove i aktivno i zdravo starenje.

Profesor Timmers je također bio privremeni član Odbora za procjene učinka/ Odbor za nadzor regulative (od 2014. do 2016.). Na položaju člana Kabineta predsjednika Komisije Liikanena od 2001. do 2003. godine bavio se telekomunikacijama  i politikom informiranja društva.

Bio je na raznim pozicijama u akademskom sektoru i kontinuirano se bavi poslovnim modelima, što ga čini i jednim od najviše citiranih svjetskih stručnjaka u modelu e-poslovanja. Radio je kao menadžer u velikoj ICT kompaniji te je suosnivač ICT startup-a. Doktorat iz fizike stekao je u Nizozemskoj na Sveučilištu Nijmegen, a MBA diplomu na Sveučilištu Warwick. Kao stipendist Europske unije studirao je sociologiju i starenje na Sveučilištu Sjeverna Karolina u Americi te usavršio obrazovanje iz područja kibernetičke sigurnosti na Sveučilištu Harvard.


[natrag na događanja]
18. prosinac 2018

 

Novosti
 • 7.3.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

   
   

  Poziv


  Pozivamo Vas na 43. Međunarodni ICT skup MIPRO 2020 koji će se održati 2020. godine u drugoj polovici svibnja u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji.


  Cilj skupa MIPRO 2020 je okupiti znanstvenike, istraživače i inženjere-praktičare da na jednom mjestu  prezentiraju svoje radove te razmijenjuju znanje, tehnologije i vještine.


  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020


  Zadovoljstvo nam je pozvati sve pojedinačne i skupne članove MIPRO-a kao i  fakultete i institute te javnu upravu i gospodarstvenike da pokrenu inicijativu za davanje doprinosa u stvaranju programa skupa MIPRO. U program ulaze: savjetovanja, seminari, znanstveno-stručne rasprave, predstavljanja i drugi mogući programski segmenti.


  Ističemo da dvije važne činjenice u vrijeme održavanja skupa MIPRO 2020: Hrvatska predsjedava Vijećem Europske unije u prvoj polovici godine (od siječnja do srpnja) te je grad Rijeka Europska prijestolnica kulture. Stoga je slogan skupa MIPRO 2020:


  ICT u društvu, kulturi, turizmu i pametni okoliš
  [više]

   

 • 26.2.2019

  Održana 11. sjednica Predsjedništva MIPRO-a

   
   

  U srijedu 30. siječnja ove godine, u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, održana je 11. sjednica Predsjedništva, kojoj su prisustvovali Miroslav Poljak, Karolj Skala, Petar Biljanović i Andrea Budin. Kako su bila  prisutna četiri člana, odlučeno je da će na temelju diskusije na ovoj sjednici, predloženi zaključci dodatno verificirati  elektroničkoj sjednici Predsjedništva. [više]

   

 • 4.2.2019

  Održan sastanak PO MIPRO-a

   
   

  U srijedu, 16. siječnja, održan je telekonferencijski sastanak Programskog odbora MIPRO-a, koji je vodio prof.dr.sc. Karolj Skala, predsjednik Programskog odbora. [više]

   

 • 29.1.2019

  European Alliance of Innovation najavio skup MIPRO 2019 na svojim mrežnim stranicama

   
   

  Temeljem Sporazuma o suradnji MIPRO - EAI, EAI je najavio skup MIPRO 2019 među ostalim konferencijama. [više]

   

 • 24.1.2019

  MIPRO proširuje partnerstvo i suradnju

   
   

  Predsjednik Programskog odbora MIPRO-a prof.dr.sc. Karolj Skala, prof.dr.sc. Mladen Mauher i dr.sc. Davor Salamon sa strane MIPRO-a, te dr. sc. Đuro Njavro - Dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa sa suradnicima, održali su u utorak 8. siječnja inicijalni sastanak o daljnjoj suradnji. [više]

   

 • 18.12.2018

  Pripreme za skup MIPRO 2019 

   
   

  Iako nas do sljedećeg, 42. međunarodnog skupa MIPRO 2019 koji će se od 20. do 24. svibnja 2019. godine održati u Opatiji dijeli nekoliko mjeseci, pripreme su tijeku, a to potvrđuju i poslani Pozivi za prijavu radova i događanja. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka