Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoROBOTIKA – budućnost tehnološkog svijeta

MIPRO 2020 - 43. međunarodni skup

miproBIS - Poslovni inteligentni sustavi


  

Osnovni podaci:
Voditelji:

Boris Vrdoljak (Croatia), Mirta Baranović (Croatia), Matteo Golfarelli (Italy), Mihaela Vranić (Croatia)

Programski odbor:

Marko Banek (Croatia), Mirta Baranović (Croatia), Bartosz Bebel (Poland), Ladjel Bellatreche (France), Ljiljana Brkić (Croatia), Alfredo Cuzzocrea (Italy), Todd Eavis (Canada), Enrico Gallinucci (Italy), Dragan Gamberger (Croatia), Paolo Garza (Italy), Matteo Golfarelli (Italy), Igor Mekterović (Croatia), Damir Pintar (Croatia), Sandro Skansi (Croatia), Zoran Skočir (Croatia), A. Min Tjoa (Austria), Mladen Varga (Croatia), Mihaela Vranić (Croatia), Boris Vrdoljak (Croatia)

Područje djelovanja:

Pod pojmom poslovna inteligencija (eng. Business Intelligence – BI) podrazumijevamo aplikacije i tehnologije za prikupljanje podataka, omogućavanje pristupa podacima i analize tih podataka u svrhu dobivanja korisnih informacija o poslovanju neke tvrtke, kao i znanja o čimbenicima koji utječu na poslovanje. Sustavi poslovne inteligencije se obično oslanjaju na skladišta podataka koja garantiraju jednostavan i brz pristup informacijama. Preko deset godina istraživanja u području skladištenja podataka otvorilo je put novim aplikacijama koje proširuju tradicionalne OLAP analize i bave se podacima u stvarnom vremenu te prostorno-vremenskim i distribuiranim podacima. Suvremena istraživanja u području poslovne inteligencije bave se integracijom BI sustava sa sustavima za upravljanje rezultatima tvrtke (Corporate Performance Management - CPM) i upravljanje poslovnim procesima (Business Process Management - BPM) te također analizom društvenih mreža, semantičkim Webom i analizom velikih količina podataka (Big Data).
Kao i ranijih godina, i na miproBIS-u 2020 će znanstvenici i stručnjaci iz gospodarstva moći predstaviti svoje ideje i praktična iskustva u području poslovne inteligencije.

Područje interesa savjetovanja sadrži sljedeće teme, ne ograničavajući se samo na njih:

 • Skladište podataka i OLAP
 • Poslovna inteligencija
 • Analiza velikih količina podataka (Big Data) – algoritmi, metode, sustavi, sučelja
 • Primjena analitike velikih količina podataka u znanosti, zdravstvu, telekomunikacijama, e-poslovanju, itd.
 • Data Science – metode za analizu znanstvenih podataka
 • Dubinska analiza podataka (Data Mining)
 • Prediktivna i deskriptivna analiza i njena primjena u znanosti, obrazovanju, zdravstvu, telekomunikacijama, opskrbi energijom, itd.
 • Analitika za infrastrukturu računarstva u oblaku
 • Analiza društvenih mreža (SNA)
 • CRM (upravljanje odnosima s klijentima) i društveni CRM
 • Analiza tokova podataka i senzorskih podataka
 • Edge Analytics
 • Analitika za industriju 4.0
 • Analiza vremenskih, prostornih, vremensko-prostornih i mobilnih podataka
 • Analiza weba, teksta i sentimenta
 • Semantički Web i semantička integracija podataka
 • Informacijski sustavi za upravljanje obrazovanjem
 • Poslovni informacijski sustavi
 • ERP i informacijski sustavi za upravljanje dobavnim lancem
 • Integracija poslovnih sustava
 • Upravljanje poslovnim procesima (BPM)

Autori najboljeg znanstvenog rada na engleskom jeziku bit će pozvani da pošalju proširenu verziju rada uredniku časopisa Automatika, gdje rad može biti objavljen nakon dodatne recenzije.

U okviru savjetovanja organizirat će se prezentacije vodećih ponuđača i rješenja na području primjene sustava poslovne inteligencije.

Službeni jezici savjetovanja su engleski i hrvatski.

Važni datumi:

Rok za dostavu sažetaka: 1. lipanj 2020
Rok za dostavu radova: 1. lipanj 2020
Rok za konačnu recenziju: 22. lipanj 2020

Prijava/Kotizacija:
PRIJAVA / KOTIZACIJE
CIJENA U EUR-ima
Do 14.9.2020.
Od 15.9.2020.
Članovi MIPRO i IEEE
200
230
Studenti (preddiplomski i diplomski studij) te nastavnici osnovnih i srednjih škola
120
140
Ostali
220
250

Popust se ne odnosi na studente doktorskog studija.

Kontakt:

Boris Vrdoljak
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Unska 3
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel.: +385 1 6129 532
Fax: +385 1 6129 915
E-mail: boris.vrdoljak@fer.hr 

Najbolji radovi bit će nagrađeni.
Prihvaćeni radovi bit će objavljeni u zborniku radova s ISSN brojem. Prezentirani radovi na engleskom jeziku bit će poslani za uključenje u digitalnu bazu IEEE Xplore (iznimno će se za objavu uzeti u obzir radovi autora s opravdanim razlogom nemogućnosti prezentiranja rada).
.............
Postoji mogućnost da se odabrani znanstveni radovi uz određenu doradu objave u međunarodnom časopisu Journal of Computing and Information Technology (CIT).Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
Novosti o događaju
Trenutno nema novosti
 
Suorganizatori - nasumično
FOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT Zagreb