Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPRO - path to knowledge and innovation

C4me Install  

 


Please scan this QR code with iPhone you will see link to iTunes App Store, if you scan this QR with Android devices you will see the link to Google Play Store and the same with Windows Phone devices. There is also available a simple web version of the agenda for users with other type of device, which simplifies process of C4me installation.


 

MIPRO 2018 - 41st International Convention

RT2 - Industrija 4.0 i obrazovanje

Tuesday, 5/22/2018 5:00 PM - 7:00 PM, Congress hall, Grand hotel Adriatic, Opatija

Pokrovitelj:

HATZ

Organizatori:

MIPRO i Fakultet strojarstva i brodogranje, Sveučilište u Zagrebu

Kontakt osoba:

Miro Hegedić, miro.hegedic@fsb.hr (FSB)

Voditelj i moderator:

Nedeljko Štefanić, nstefan@fsb.hr (FSB)

Uvodničari:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, HATZ, ASOO, FSB, FER

Tema i cilj:

Cilj okruglog stola je ukazati na potrebu prilagodbe obrazovnih programa na srednješkolskoj i fakultetskoj razini kao posljedice uvođenja koncepta Industrije 4.0 u gospodarstvo Republike Hrvatske. Prije nešto manje od dvije godine je razvijena Nacionalna platforma za digitalizaciju industrije Republike Hrvatske u kojoj je između sedam aktivnosti koje treba provest, posebno naglašena potreba usvajanja novih znanja i vještina  za digitalno gospodarstvo. Također, u svojoj strategiji Digitalizacije europske industrije, Europska komisija navodi važnost osuvremenjavanja sustava obrazovanja u članicama Europske unije. U svom izvješću od 2016., Eurostat navodi da oko 45%  ljudi između 16 i 74 godine u Republici Hrvatskoj nema ili su mu niska digitalna znanja i vještine.
 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebVIPnet ZagrebEkonomski fakultet RijekaIEEE Croatia Section