Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnership
New: Application for workshops!

MIPRO 2018 - 41st International Convention

RT2 - Industrija 4.0 i obrazovanje

Tuesday, 5/22/2018 5:00 PM - 7:00 PM, Congress hall, Grand hotel Adriatic, Opatija

Pokrovitelj:

HATZ

Organizatori:

MIPRO i Fakultet strojarstva i brodogranje, Sveučilište u Zagrebu

Kontakt osoba:

Miro Hegedić, miro.hegedic@fsb.hr (FSB)

Voditelj i moderator:

Nedeljko Štefanić, nstefan@fsb.hr (FSB)

Uvodničari:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, HATZ, ASOO, FSB, FER

Tema i cilj:

Cilj okruglog stola je ukazati na potrebu prilagodbe obrazovnih programa na srednješkolskoj i fakultetskoj razini kao posljedice uvođenja koncepta Industrije 4.0 u gospodarstvo Republike Hrvatske. Prije nešto manje od dvije godine je razvijena Nacionalna platforma za digitalizaciju industrije Republike Hrvatske u kojoj je između sedam aktivnosti koje treba provest, posebno naglašena potreba usvajanja novih znanja i vještina  za digitalno gospodarstvo. Također, u svojoj strategiji Digitalizacije europske industrije, Europska komisija navodi važnost osuvremenjavanja sustava obrazovanja u članicama Europske unije. U svom izvješću od 2016., Eurostat navodi da oko 45%  ljudi između 16 i 74 godine u Republici Hrvatskoj nema ili su mu niska digitalna znanja i vještine.
 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
FOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT Zagreb