Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPRO - path to knowledge and innovation

MIPRO 2018 - 41st International Convention

RT1 - Uvođenje 5G mreža u RH

Tuesday, 5/22/2018 3:00 PM - 4:30 PM, Camelia 2, Grand hotel Adriatic, Opatija

Organizatori:

MIPRO i HAKOM

Kontakt osoba:

Julijana Jančula Bauer, julijana.jancula@hakom.hr (HAKOM) 

Voditelj:

Krešimir Mazor, kresimir.mazor@hakom.hr (HAKOM)

Moderator:

Gordan Šimac, gordan.simac@hakom.hr (HAKOM)

Uvodničari:

HAKOM, MMPI, HT, VIPnet, Tele2

Tema i cilj:

Na okruglom stolu predviđena je rasprava o problematici uvođenja 5G mreža u RH. Očekuje se da će nove usluge u različitim granama industrije kao što su automobilska industrija (autonomna vožnja), poljoprivreda, zdravstvo, industrijska proizvodnja, mediji, omogućiti nove izvore prihoda i rast cijelog gospodarstva. Cilj okruglog stola je potaknuti 5G testiranja i istaknuti izazove koji stoje pred industrijom, operatorima i državnim tijelima te potaknuti međusobnu suradnju. Rezultat okruglog stola trebao bi biti prijedlog 5G grada u Republici Hrvatskoj sukladno Akcijskom planu Europske komisije te postavljanje smjernica za uspješno uvođenje 5G tehnologija.
 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
Tehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija Zagreb