Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPRO - path to knowledge and innovation

C4me Install  

 


Please scan this QR code with iPhone you will see link to iTunes App Store, if you scan this QR with Android devices you will see the link to Google Play Store and the same with Windows Phone devices. There is also available a simple web version of the agenda for users with other type of device, which simplifies process of C4me installation.


 

MIPRO 2018 - 41st International Convention

RT1 - Uvođenje 5G mreža u RH

Tuesday, 5/22/2018 3:00 PM - 4:30 PM, Camelia 2, Grand hotel Adriatic, Opatija

Organizatori:

MIPRO i HAKOM

Kontakt osoba:

Julijana Jančula Bauer, julijana.jancula@hakom.hr (HAKOM) 

Voditelj:

Krešimir Mazor, kresimir.mazor@hakom.hr (HAKOM)

Moderator:

Gordan Šimac, gordan.simac@hakom.hr (HAKOM)

Uvodničari:

HAKOM, MMPI, HT, VIPnet, Tele2

Tema i cilj:

Na okruglom stolu predviđena je rasprava o problematici uvođenja 5G mreža u RH. Očekuje se da će nove usluge u različitim granama industrije kao što su automobilska industrija (autonomna vožnja), poljoprivreda, zdravstvo, industrijska proizvodnja, mediji, omogućiti nove izvore prihoda i rast cijelog gospodarstva. Cilj okruglog stola je potaknuti 5G testiranja i istaknuti izazove koji stoje pred industrijom, operatorima i državnim tijelima te potaknuti međusobnu suradnju. Rezultat okruglog stola trebao bi biti prijedlog 5G grada u Republici Hrvatskoj sukladno Akcijskom planu Europske komisije te postavljanje smjernica za uspješno uvođenje 5G tehnologija.
 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
FOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT Zagreb