Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnership
New: Application for workshops!

Osnovni podaci:
Voditelj:

Dubravko Sabolić (Croatia)

Program:
 0900 - 1030 Olivier Herz (RTE, Pariz, Francuska)
Iskustva u primjeni načela funkcionalnog razdvajanja i nediskriminatornog ponašanja operatora prijenosnih sustava
 1030 - 1045 Pauza
 1045 - 1200 Predstavnici HEP-Operatora distribucijskog sustava d.o.o. (bit će naknadno određeni)
Regulatorni izazovi pred operatorima distribucijskih sustava za električnu energiju
 1200 - 1220 Nela Vlahinić Lenz, Saša Žiković (Ekonomski fakultet u Rijeci, Croatia)
Predstavljanje poslijediplomskog stručnog studija Ekonomija energetskog sektora
 1220 - 1445 Pauza za ručak
 1445 - 1615 Regulatorni izazovi u implementaciji optičkih mreža nove generacije

 

Sudionici seminara IRP mogu prisustvovati svim ostalim događajima skupa MIPRO.


Ovogodišnji IRP seminar donijet će aktualne sadržaje u sljedećim područjima:

  • Iskustva u primjeni načela funkcionalnog razdvajanja i nediskriminatornog ponašanja operatora prijenosnih sustava
  • Regulatorni izazovi u neovisnim operatorima prijenosa, te novi regulatorni izazovi pred operatorima distribucijskih sustava
  • Regulatorni izazovi u implementaciji optičkih mreža nove generacije.


Očekuje se sudjelovanje izlagača na visokoj razini odlučivanja, kao i na visokoj razini ekonomske, pravne i tehničke ekspertize. Ove godine po prvi puta ćemo na IRP seminaru ugostiti izlagače iz inozemstva, od kojih je do sada potvrđeno sudjelovanje g. Herza iz francuskog neovisnog operatora prijenosa, RTE, koji je najveći operator prijenosne mreže u Europi, i među nekoliko najvećih na svijetu. S obzirom na veličinu poduzeća, ali i na neuobičajeno složenu vlasničku strukturu RTE-a, kao i s obzirom na činjenicu da je organizacijski oblik operatora prijenosnog sustava u Direktivi 2009/72/EC, nazvan „neovisnim operatorom prijenosa“ u taj zakonodavni akt EU-a unesen po uzoru na RTE, vjerujemo da će ovogodišnje izlaganje i rasprava biti vrlo zanimljivi svima u elektroenergetskom sektoru.

Osim toga, bit će riječi i o novim regulatornim izazovima koje javna politika sektora postavlja ispred operatora distribucijskih sustava, koji dobivaju sve veći sustavni značaj, a sve manje bivaju „obična“ komunalna djelatnost.

Unutar prijepodnevnog dijela seminara imat ćemo i kratku prezentaciju poslijediplomskog specijalističkog studija Ekonomija energetskog sektora, kojeg organizira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Energetskim institutom Hrvoje Požar. Studij će prezentirati njegova voditeljica, prof.dr.sc. Nela Vlahinić Lenz te prof.dr.sc. Saša Žiković, prodekan za poslijediplomske studije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Poslijepodnevni dio IRP seminara posvećen je industriji elektroničkih komunikacija. Tema koja je u zadnje vrijeme vrlo aktivna jest implementacija nove generacije optičkih mreža i teški regulatorni izazovi i dileme koji se pritom pojavljuju. U ovom trenutku smo u razgovorima s predstavnicima HAKOM-a, kako bismo sudionicima IRP seminara osigurali najažurnije informacije o stanju u Hrvatskoj u tom području.

Sadržaj i satnica seminara podložni su izmjenama u slučaju spriječenosti pojedinih predavača.

Prijava/Kotizacija:
PRIJAVA / KOTIZACIJE
CIJENA U EUR-ima
Prije 7.5.2018.
Poslije 7.5.2018.
Članovi MIPRO i IEEE 180
200
Ostali 200 220

Kontakt:

Dubravko Sabolić
HOPS d.o.o.
Kupska 4
10000 Zagreb, Hrvatska

Tel. +385 98 415 104
Fax: +385 1 6322 990
E-mail: dubravko.sabolic@hops.hr

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

 

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaIEEE Croatia Section