Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnershipICT in renewable energy technologies

 

 

 


Download
 
EVENTSNEWSPRESS
Hrvatski Telekom omogućuje 5G roaming i u Njemačkoj
  • Korisnici Hrvatskog Telekoma sada mogu koristiti 5G internet i u Njemačkoj
  • 5G mreža dostupna u više od 5000 njemačkih i 76 hrvatskih gradova
  • 5G roamingom omogućuju se nove gospodarske i poslovne prilike


Hrvatski Telekom je u suradnji s Deutsche Telekomom osigurao da hrvatski korisnici u Njemačkoj i njemački korisnici u Hrvatskoj sada mogu koristiti pogodnosti 5G mreže.

5G mreža Hrvatskog Telekoma, pokrenuta 2020. godine na 2,1 GHz, neprestano se razvija i trenutno pokriva 76 hrvatskih gradova, 11 općina i 2 milijuna stanovnika.

Deutsche Telekom je svoju komercijalnu 5G mrežu u Njemačkoj pokrenuo u rujnu 2019. godine i ona u ovom trenutku koristi frekvencije od 2,1 GHz i 3,6 GHz te pokriva više od 66 milijuna ljudi u više od 5000 gradova. Od toga više od 50 gradova koristi prednosti brze mreže na 3,6 GHz.

Svi korisnici s uređajima i pretplatničkom tarifom koji podržavaju 5G mogu bez dodatne naknade uživati u prednostima 5G mreže Deutsche Telekoma u područjima pokrivenima s 5G-om, a sukladno roaming uvjetima temeljenim na principu „u roamingu kao kod kuće“ i politici pravedne uporabe za EU roaming, koja je uključena u njihovu tarifu. Korisnici Deutsche Telekoma, s odgovarajućim uređajem i tarifom, mogu na području pokrivenosti koristiti 5G mrežu Hrvatskog Telekoma prilikom posjeta Hrvatskoj.

„Povratak inozemnih gostiju i uspjeh turističke sezone će značajno pridonijeti oporavku gospodarstva u Hrvatskoj. Uspostavom 5G roaminga omogućavamo korištenje najboljih mobilnih usluga posjetiteljima u Hrvatskoj kao i našim korisnicima u inozemstvu. Ovaj tehnološki iskorak je doprinos Hrvatskog Telekoma i Deutsche Telekom grupe normalizaciji života u EU nakon Covid-19 pandemije“ - izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije, Hrvatski Telekom.

„U Deutsche Telekomu nastojimo svojim korisnicima pružiti najbolje mrežne performanse kod kuće i na putu, i to ne staje na granicama. Omogućavanjem usluga 5G roaminga između Telekoma Deutschland i Hrvatskog Telekoma baš u ljetnoj sezoni uz, nadamo se ponovno sigurna putovanja, osigurali smo da korisnici mogu uživati u 5G mrežama visokih performansi u obje države“ - izjavio je Armin Sumesgutner, SVP Technology Europe Deutsche Telekom AG.

Hrvatski Telekom je prvi hrvatski telekom koji je omogućio 5G roaming u lipnju 2021. godine, sklapanjem prvog ugovora o 5G roamingu s Magyar Telekomom za Mađarsku, te radimo na finalizaciji 5G roaming ugovora s pružateljima usluga i u drugim zemljama s ciljem osiguravanja najboljeg korisničkog iskustva.Izvor: https://www.t.ht.hr/press-centar/objave-za-medije/5674/Hrvatski-Telekom-omogucuje-5G-roaming-i-u-Njemackoj.html


[back to news]
Monday, July 12, 2021
MIPRO News
Currently there are no news
 
Previous events
 
Projects
 
Video

 

 
Interviews by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat held interesting interviews with the participants of the 43rd International ICT Convention MIPRO 2020, and you can watch them at the link http://gridvision.irb.hr/MIPRO2020

 
Columns
 
Patrons - random
FER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB Zagreb