Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo

 

 

 

Svečano otvaranje
Plenarna istaknuta predavanja
Okrugli stolovi
Radionice
Savjetovanja
Seminari
Prezentacija tvrtke
Gostujući događaji
Izložba
HPC Bura
Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Umjetna inteligencija u kibernetičkoj sigurnosti na skupu MIPRO 2019

U sklopu 42. međunarodnog skupa MIPRO 2019 koji će se održavati od 20. do 24. svibnja iduće godine, u srijedu 22. svibnja sudjelovat će i keynote predavač Paul Timmers, inače gostujući istraživač za kibernetičku sigurnost i digitalnu transformaciju na Sveučilištu u Oxfordu.

Paul Timmers će kroz temu „Artificial Intelligence in Cybersecurity: Technology and Policy Perspectives“ iznijeti dobre i loše strane međusobne povezanosti umjetne inteligencije i kibernetičke sigurnosti te mogućnosti i prijetnje. Ovo je jedan od najvažnijih slučajeva za razumijevanje kako se tehnologija i politika međusobno povezuju u digitalnoj ekonomiji.

Nedavno su thinktank Atomium/EISMD i Europska komisija održali veliku raspravu o budućnosti digitalnog svijeta. Europljani su umjetnu inteligenciju (AI) ocijenili kao najveću priliku i razvoj koji će najvjerojatnije promijeniti naš svakodnevni život tijekom narednih 10 godina. Istodobno, kibernetička sigurnost, privatnost i nadzor u središtu su zabrinutosti kad je riječ o današnjici i budućnosti.

Osim što je gostujući istraživač za kibernetičku sigurnost i digitalnu transformaciju na Sveučilištu u Oxfordu, Timmers je i viši savjetnik pri organizaciji European Policy Centre u Briselu. Do 2017. godine, bio je ravnatelj odjela za Digitalno društvo, povjerenje i kibernetičku sigurnost Europske komisije gdje se bavio poslovima vezanim uz politiku, zakonodavstvo i inovacije u digitalnom društvu i starenju, e-upravu, pametne gradove/mobilnost/energiju, kibernetičku sigurnost i digitalnu privatnost. Bio je uključen u europsko zakonodavstvo (kibernetička sigurnost, e-privatnost, eID - alat za elektroničku identifikaciju, CEF/telekom - instrument za povezivanje Europe, AAL program), europsko istraživanje i inoviranje i razvoj financiranja te je bio suvoditelj Europskog inovacijskog partnerstva  za pametne gradove i aktivno i zdravo starenje.

Profesor Timmers je također bio privremeni član Odbora za procjene učinka/ Odbor za nadzor regulative (od 2014. do 2016.). Na položaju člana Kabineta predsjednika Komisije Liikanena od 2001. do 2003. godine bavio se telekomunikacijama  i politikom informiranja društva.

Bio je na raznim pozicijama u akademskom sektoru i kontinuirano se bavi poslovnim modelima, što ga čini i jednim od najviše citiranih svjetskih stručnjaka u modelu e-poslovanja. Radio je kao menadžer u velikoj ICT kompaniji te je suosnivač ICT startup-a. Doktorat iz fizike stekao je u Nizozemskoj na Sveučilištu Nijmegen, a MBA diplomu na Sveučilištu Warwick. Kao stipendist Europske unije studirao je sociologiju i starenje na Sveučilištu Sjeverna Karolina u Americi te usavršio obrazovanje iz područja kibernetičke sigurnosti na Sveučilištu Harvard.


[natrag na događanja]
18. prosinac 2018

 

Novosti
 • 27.6.2019

   

  Ministrica Divjak i

  prof. Skala su dobitnici kristalnog globusa 

   

   

  Na skupštini Hrvatskog informatičkog zbora (HIZ) 28.5.2019. su  uručeni Kristalni globusi ministrici znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženki Divjak i prof. Karolju Skali.  Ministrica Divjak je dobila Kristalni globus  za doprinos u razvoju suvremene edukacijske tehnologiji i primjene u Hrvatskoj.

  Prof. dr. Karolj Skala predsjednik Programskog odbora MIPRO-a  je dobitnik  Kristalni  globus za razvoj distribuiranih računalnih sustava  u Republici Hrvatskoj  i  za  EU projektnu suradnju .

   

   

 • 31.5.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

  [više]

   

 • 30.5.2019

  Završio skup MIPRO 2019

   
   

  Savjetovanjem DC - Raspodijeljeno računarstvo u znanosti o podacima i biomedicinskom inženjerstvu, u petak 24. svibnja je s radom završio 42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. [više]

   

 • 30.5.2019

  Četvrti dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Četvrti dan ovogodišnjeg skupa MIPRO, u četvrtak 23. svibnja, započeo je s plenarnim keynote predavanjem „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“ koje je održala ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision. [više]

   

 • 30.5.2019

  Svečano otvoren MIPRO 2019

   
   

  Već tradicionalno, trećeg dana, u srijedu je svečano otvoren MIPRO 2019. Skup su otvorili predsjednik Hrvatske udruge MIPRO dr. sc. Miroslav Poljak, te predsjednik Međunarodnog programskog vijeća MIPRO-a, akademik Karolj Skala. [više]

   

 • 30.5.2019

  MIPRO 2019 – drugi dan

   
   

  Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
FER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB Zagreb