Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo
ROBOTIKA - budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 

 


 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  29. studenog 2019.
  13. prosinca 2019.
 • Rok za dostavu radova:
  27. siječnja 2020.
 • Rok za konačnu recenziju:
  16. ožujka 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Umjetna inteligencija u kibernetičkoj sigurnosti na skupu MIPRO 2019

U sklopu 42. međunarodnog skupa MIPRO 2019 koji će se održavati od 20. do 24. svibnja iduće godine, u srijedu 22. svibnja sudjelovat će i keynote predavač Paul Timmers, inače gostujući istraživač za kibernetičku sigurnost i digitalnu transformaciju na Sveučilištu u Oxfordu.

Paul Timmers će kroz temu „Artificial Intelligence in Cybersecurity: Technology and Policy Perspectives“ iznijeti dobre i loše strane međusobne povezanosti umjetne inteligencije i kibernetičke sigurnosti te mogućnosti i prijetnje. Ovo je jedan od najvažnijih slučajeva za razumijevanje kako se tehnologija i politika međusobno povezuju u digitalnoj ekonomiji.

Nedavno su thinktank Atomium/EISMD i Europska komisija održali veliku raspravu o budućnosti digitalnog svijeta. Europljani su umjetnu inteligenciju (AI) ocijenili kao najveću priliku i razvoj koji će najvjerojatnije promijeniti naš svakodnevni život tijekom narednih 10 godina. Istodobno, kibernetička sigurnost, privatnost i nadzor u središtu su zabrinutosti kad je riječ o današnjici i budućnosti.

Osim što je gostujući istraživač za kibernetičku sigurnost i digitalnu transformaciju na Sveučilištu u Oxfordu, Timmers je i viši savjetnik pri organizaciji European Policy Centre u Briselu. Do 2017. godine, bio je ravnatelj odjela za Digitalno društvo, povjerenje i kibernetičku sigurnost Europske komisije gdje se bavio poslovima vezanim uz politiku, zakonodavstvo i inovacije u digitalnom društvu i starenju, e-upravu, pametne gradove/mobilnost/energiju, kibernetičku sigurnost i digitalnu privatnost. Bio je uključen u europsko zakonodavstvo (kibernetička sigurnost, e-privatnost, eID - alat za elektroničku identifikaciju, CEF/telekom - instrument za povezivanje Europe, AAL program), europsko istraživanje i inoviranje i razvoj financiranja te je bio suvoditelj Europskog inovacijskog partnerstva  za pametne gradove i aktivno i zdravo starenje.

Profesor Timmers je također bio privremeni član Odbora za procjene učinka/ Odbor za nadzor regulative (od 2014. do 2016.). Na položaju člana Kabineta predsjednika Komisije Liikanena od 2001. do 2003. godine bavio se telekomunikacijama  i politikom informiranja društva.

Bio je na raznim pozicijama u akademskom sektoru i kontinuirano se bavi poslovnim modelima, što ga čini i jednim od najviše citiranih svjetskih stručnjaka u modelu e-poslovanja. Radio je kao menadžer u velikoj ICT kompaniji te je suosnivač ICT startup-a. Doktorat iz fizike stekao je u Nizozemskoj na Sveučilištu Nijmegen, a MBA diplomu na Sveučilištu Warwick. Kao stipendist Europske unije studirao je sociologiju i starenje na Sveučilištu Sjeverna Karolina u Americi te usavršio obrazovanje iz područja kibernetičke sigurnosti na Sveučilištu Harvard.


[natrag na događanja]
18. prosinac 2018

 

Novosti
 • 24.2.2020

  Hrvatski Telekom pokreće projekt Campus Network u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva
  Cilj projekta jest ponuditi studentima, znanstvenoj zajednici, start-upima i industriji mogućnost rada na najnovijim komunikacijskim tehnologijama kao što su Industrija 4.0, 5G mreža i IoT.

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
IEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPUT-HT Zagreb