Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
InfoDom razvio i implementirao dvije nove javne e-usluge: e-Nautika i e-Plovilo

U okviru projekta “ePIC- Electronic Public Identification Croatia“, Hrvatska je razvila osam novih elektroničkih usluga dostupnih državljanima Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora (EEA).
Dvije od njih osam, e-Nautika i e-Plovilo, razvio je i implementirao InfoDom. Završetkom projekta krajem 2019. godine Republika Hrvatska na taj je način građanima EU i EEA omogućila korištenje čak 18 javnih usluga putem interneta.

Pristup izvadcima iz zemljišnih knjiga, podnošenje zahtjeva za građevinske i lokacijske dozvole, kupnja vinjeta za plovilo ili prijava tehničkog pregleda plovila, samo su neke od hrvatskih javnih e-usluga koje su od prosinca 2019. godine dostupne građanima Europske unije putem interneta.

Tijekom 2016. i 2017. godine je Ministarstvo uprave, uz potporu Financijske agencije, provelo projekt naziva "Ensuring Access to Croatian Public e-services within e-Citizens Platform for EU/EEA Citizens” kojim je omogućena prekogranična autentifikacija, uspostavljena platforma europe.gov.hr kao centralna platforma za hrvatske javne e-usluge za strance te je ujedno i razvijeno prvih deset javnih e-usluga.

U svibnju 2018. započeo je projekt ePIC koji se nastavlja na dotad učinjeno, a u sklopu kojeg je razvijeno osam novih elektroničkih usluga dostupnih državljanima EU i EEA:

1.    e-Nautika (online prijava dolaska stranog plovila u hrvatske teritorijalne vode, kupnja vinjete za plovilo);
2.    e-Pomorac (predaja zahtjeva za pristupanje ispitu za voditelja brodice);
3.    e-Plovilo (izdavanje izvatka iz upisnika plovila, prijava tehničkog pregleda plovila);
4.    Osnivanje trgovačkih društava na daljinu (d.o.o. i j.d.o.o.);
5.    Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra - ZIS OSS (izdavanje zemljišnoknjižnog izvatka u svrhu ostvarivanja prava nad nekretninama);
6.    e-Dozvola – predaja zahtjeva za gradnju i prostorno uređenje;
7.    Elektronički oglasnik javne nabave (sudjelovanje u postupcima javne nabave); te
8.    Suglasnosti u postupcima iz djelokruga rada MUP-a (ishođenje osobne iskaznice ili putovnice za dijete, prijavljivanja boravišta podstanara).

InfoDom je kao pod ugovaratelj za Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, partnera u ePIC projektu, razvio i implementirao dvije od osam novih e-usluga: e-Nautila i e-Plovilo.

e-Nautika je e-usluga namijenjena domaćim i EU/EEA nautičarima koja, putem sustava e-Građani odnosno vjerodajnicama EU/EEA država, omogućuje prijavu ulaska u hrvatske teritorijalne vode, plaćanje vinjeta i prijavu članova posade. Za charter kompanije usluga omogućava prijavu plovidbenog poduhvata (charter ruta) i liste posada te plaćanje boravišne pristojbe turističkoj zajednici.

e-Plovilo je usluga namijenjena vlasnicima brodova koja omogućuje preuzimanje Izvatka iz Upisnika brodova, prijavu redovnog tehničkog pregleda brodice te pregled podataka plovila. Osim toga, ova usluga nudi i uvid u podatke upisnika (javni pretraživači), informativni izračun boravišne pristojbe i naknade za sigurnost plovidbe, po prijave jahte ili brodice te provjeru vjerodostojnosti e-Dokumenta. 
 

 

Izvor: http://www.infodom.hr/

 


[natrag na vijesti]
12. veljača 2020


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet Rijeka