Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli predstavilo 3 projekta na Danima otvorenih vrata EU projekata
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u razdoblju od 20. do 30. studenog 2021. sudjeluje na Danima otvorenih vrata EU projekata, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. Na događaju su predstavljena 3 od mnogih projekata koje Sveučilište provodi, i to:
  • Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula
  • Razvoj i unapređenje studijskih programa sukladno HKO-u na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli
  • Stručnom praksom do ranog razvoja karijere

Dana 25. studenoga 2021. godine javnosti su prezentirani rezultati projekta „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“. Pod vodstvom ravnatelja Studentskog centra Pula Miodraga Čerine i projektne koordinatorice dr. sc. Sanje Radolović, MBA, medijima, predstavnicima nositelja i partnera projekta te predstavnicima Studentskog zbora omogućen je obilazak novoizgrađenih paviljona 2 i 3.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli kao nositelj i Studentski centar Pula kao partner, prijavili su projekt u srpnju 2016. godine na Poziv „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Ukupna vrijednost projekta je 75.362.746,50 kuna, a cilj je doprinijeti smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente, s naglaskom na one u nepovoljnom položaju.

Projektom se povećao kapacitet Studentskog doma Pula, gdje je na lokaciji provedbe, u blizini postojećeg Paviljona 1 i studentskog restorana, obuhvaćena izgradnja i opremanje dodatnih dviju građevina ukupne bruto površine od 7.149 m2 – Paviljona 2 i Paviljona 3, a predstavnici medija obilaskom su mogli zaviriti u nove zajedničke studentske prostore i studentske sobe.

Smještajni kapacitet Paviljona 2 je 97 smještajnih jedinica sa 194 ležaja, dok su od toga četiri sobe prilagođene za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti. Tu su osigurani i pomoćni sadržaji za dnevni boravak, učenje i prehranu.  U Paviljonu 3 smješteno je 27 smještajnih jedinica i 54  ležajeva, 2 učionice, čajne kuhinje i spremišta. Sva oprema nabavljena iz projekta udovoljava svim standardima suvremenosti i kvalitete.



Izvori:
https://www.unipu.hr/novosti?@=2f8th#news_107442
https://strukturnifondovi.hr/dani-otvorenih-vrata-eu-projekata-2021/


[natrag na vijesti]
30. studeni 2021
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u Zagrebu