Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS

Pogled iz kosa


Biografija
Arhiva
lipanj 2012.

Društvo znanja i glomazni otpad

 

Već smo u više navrata u ovim kolumnama pisali o društvu znanja ili točnije o „društvu znanja“. Evo nas opet s istom temom. U društvu znanja sve je na internetu. Ali kada hodate po gradu vidite da nije b a š sve na internetu. Po rasvjetnim stupovima (kojima tepamo bandera) naći ćete puno različitih oglasa koji nude neku uslugu uz „rezance“ koji vise s donje strane i na kojima je broj mobitela kojega trebate nazvati. Ima zanimljivih oglasa ali u mom kvartu u zadnje vrijeme dominiraju oglasi kojima se nudi intelektualna usluga podučavanja ili usluga čišćenja stambenih i poslovnih prostora od glomaznog otpada. Na istoj banderi, jedan ispod drugoga, dva su takova oglasa. Na prvom je tekst: Uhodana grupa studenata daje instrukcije iz fizike, kemije, biologije i matematike. S donje strane su „rezanci“ s kontakt brojem mobitela. Na drugom oglasu piše: Iskusni studenti nude uslugu čišćenja i odvoza glomaznog otpada iz stambenih i poslovnih prostora. Dolaze isti dan. I ovdje s donje strane vise „rezanci“ s brojevima mobitela.

 

Jedan detalj sam prešutio. Namjerno. Hoću ispitati koliko ste lucidni. Evo testa. Na kojem oglasu fali više „rezanaca“? Na onom o podučavanju ili na onome o glomaznom otpadu? Znanje je na cijeni, putujemo k društvu znanja. Rezanci sigurno fale baš na tom oglasu. Ali nije tako. Varate se. Posve je suprotno. Svi, baš svi „rezanci“ fale na oglasu o odvozu glomaznog otpada. A na oglasu o podučavanju ne fali bukvalno niti jedan. Baš ni jedan.

 

Što iz ovoga možemo zaključiti?

 

Možemo zaključiti da smo mi jedan jako pametan narod, ali imamo probleme s – glomaznim otpadom. Da sam zločest dodao bih: sa samim sobom. Ali nisam zločest pa to neću dodati!

4. lipanj 2012

Guranje nekoga prema dolje metodom guranja prema gore ili uvod u machijavellizam25. lipanj 2012
Slikar na diplomatskom primanju18. lipanj 2012
Kako je stvoren MIPRO ili može li argument protiv biti argument za?11. lipanj 2012
Društvo znanja i glomazni otpad4. lipanj 2012
[natrag]
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Tehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija Zagreb