Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnershipArtificial Intelligence towards EU Multilingualism

Technical co-sponsorship

 
Download

 

 

 

Journals publishing selected
MIPRO papers

 

 

 

EVENTSNEWSPRESS

Pogled iz kosa


Biography

Društvo znanja i glomazni otpad

 

Već smo u više navrata u ovim kolumnama pisali o društvu znanja ili točnije o „društvu znanja“. Evo nas opet s istom temom. U društvu znanja sve je na internetu. Ali kada hodate po gradu vidite da nije b a š sve na internetu. Po rasvjetnim stupovima (kojima tepamo bandera) naći ćete puno različitih oglasa koji nude neku uslugu uz „rezance“ koji vise s donje strane i na kojima je broj mobitela kojega trebate nazvati. Ima zanimljivih oglasa ali u mom kvartu u zadnje vrijeme dominiraju oglasi kojima se nudi intelektualna usluga podučavanja ili usluga čišćenja stambenih i poslovnih prostora od glomaznog otpada. Na istoj banderi, jedan ispod drugoga, dva su takova oglasa. Na prvom je tekst: Uhodana grupa studenata daje instrukcije iz fizike, kemije, biologije i matematike. S donje strane su „rezanci“ s kontakt brojem mobitela. Na drugom oglasu piše: Iskusni studenti nude uslugu čišćenja i odvoza glomaznog otpada iz stambenih i poslovnih prostora. Dolaze isti dan. I ovdje s donje strane vise „rezanci“ s brojevima mobitela.

 

Jedan detalj sam prešutio. Namjerno. Hoću ispitati koliko ste lucidni. Evo testa. Na kojem oglasu fali više „rezanaca“? Na onom o podučavanju ili na onome o glomaznom otpadu? Znanje je na cijeni, putujemo k društvu znanja. Rezanci sigurno fale baš na tom oglasu. Ali nije tako. Varate se. Posve je suprotno. Svi, baš svi „rezanci“ fale na oglasu o odvozu glomaznog otpada. A na oglasu o podučavanju ne fali bukvalno niti jedan. Baš ni jedan.

 

Što iz ovoga možemo zaključiti?

 

Možemo zaključiti da smo mi jedan jako pametan narod, ali imamo probleme s – glomaznim otpadom. Da sam zločest dodao bih: sa samim sobom. Ali nisam zločest pa to neću dodati!

Monday, June 04, 2012

START UPomanijaMonday, March 25, 2019
„Maharadžin paradoks“ ili „Da li je maharadža socijalno osjetljiv i ako jeste zašto nije?“Wednesday, June 24, 2015
Kopanje strategije u selu Zvrnduša GornjaWednesday, June 24, 2015
ARCHIVE
Dew Computing


A book on Dew Computing has been published


Springer has published a new book on Dew Computing as the entry level of the Dew-Fog-Cloud service hierarchy. 

 
MIPRO opening collaboration with:
  Public Administration
 


Previous events
 
Projects
 
Video

 

 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat maintains Computer Science oriented pages, where many MIPRO Conference videos, interviews with scientists and other interesting material can be found: http://gridvision.irb.hr/

 
Columns
 
Patrons - random
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka