Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnershipArtificial Intelligence towards EU Multilingualism

Technical co-sponsorship

 
Download

 

 

 

Journals publishing selected
MIPRO papers

 

 

 

EVENTSNEWSPRESS

Pogled iz kosa


Biography

Zašto Pogled iz kosa?

 

Kolumna Pogled iz kosa pripada neoficijelnom dijelu sadržaja portala www.mipro.hr. Služi promoviranju skupova MIPRO i Dan Novih Tehnologija – DaNTe. Služi također izražavanju mišljenja i stavova o pojedinim aspektima života i rada u širem kontekstu ICT-a i tehnologije općenito. Kolumna želi ukazati na neke pojave u struci ali i u društvu kada te pojave proizlaze iz struke ili su s njom u nekoj vezi. To se može postići „ozbiljnim“ analitičkim tekstovima čime se u ovom trenutku objektivno ne možemo baviti. Poznato je da karikaturom načinjenom s nekoliko poteza pera često možemo nekoga opisati bolje nego s fotografijom koja ima puno više detalja. Karikatura ističe upravo ono što je bitno. Zato ima puno manje dobrih karikaturista nego dobrih fotografa. Isti efekt može se postići i gledanjem iz kosa čime se neke dimenzije prividno uvećavaju i postaju uočljivije. Naravno, treba pri tome naći najbolji kut iz kojega treba gledati pojavu ili osobu.

 
Stavovi iznešeni u kolumnama Pogled iz kosa nisu nužno stavovi MIPRO-a, čak ni stavovi Portala, već isključivo stavovi autora, neovisno o njegovom imenu i prezimenu. Cilj im je da ukažu na pojave u ICT svijetu i u njegovom okruženju karikirajući ih da bi one bile uočljivije. Zato su neke stvari namjerno uvećane da ih se lakše zapazi. Ličit će to na pretjerivanje ali neka Vas to ne smeta – jer ovo je Pogled iz kosa. Kolumne nisu pisane da se nekome dopadnu već da ukažu na neke pojave i njihove posljedice. Autori računaju s time da Vam se nužno neće uvijek dopasti. U suprotnom nemaju puno smisla. Za dobrim konjima prašina se diže - kako to lijepo reče Miša Talj.

 

Friday, December 23, 2011

START UPomanijaMonday, March 25, 2019
„Maharadžin paradoks“ ili „Da li je maharadža socijalno osjetljiv i ako jeste zašto nije?“Wednesday, June 24, 2015
Kopanje strategije u selu Zvrnduša GornjaWednesday, June 24, 2015
ARCHIVE
Dew Computing


A book on Dew Computing has been published


Springer has published a new book on Dew Computing as the entry level of the Dew-Fog-Cloud service hierarchy. 

 
MIPRO opening collaboration with:
  Public Administration
 


Previous events
 
Projects
 
Video

 

 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat maintains Computer Science oriented pages, where many MIPRO Conference videos, interviews with scientists and other interesting material can be found: http://gridvision.irb.hr/

 
Columns
 
Patrons - random
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u Zagrebu