Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Videosnimka rasprave "Ženski energetski pogledi"

Ususret skupu 44. skupu MIPRO 2021 čiji je ovogodišnji fokus na obnovljive energetske izvore i tehnologije u ponedjeljak, 12. travnja održana je Zoom rasprava pod nazivom „Ženski energetski pogledi“. 


Namjera događaja je iskazivanje potencijala, ideja, mogućnosti i vizija uspješnih žena koje aktivno sudjeluju u provedbi energetske tranzicije i primjeni obnovljivih izvora energije. 



 Sudionice rasprave su:


Ivana Chaux-Jukić, direktorica tvrtke Active Solera


Ivana Chaux Jukić je suosnivačica hrvatske firme Active Solera koja razvija SMO tehnologiju u Hrvatskoj. Njihov primarni cilj je transformacija otpada korištenjem isključivo solarne energije u čisti vodik za potrebe industrije, transporta, ad hoc proizvodnje čiste energije.


Kristina Čelić, ravnateljica Uprave za energetiku, MINGOR 


Kristina Čelić je zaposlena u Upravi za energetiku pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja gdje radi na poslovima kreiranja strateških i zakonskih dokumenata. Sudjelovala je kao član radne grupe za poglavlje energetika u pretpristupnim pregovorima za ulazak Republike Hrvatske u EU.


Vlatka Kamenić Jagodić, direktorica Sektora marketinga i korporativnih komunikacija, KONČAR - Elektroindustrija d.d.  


Vlatka Kamenić Jagodić je marketinški stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom iz financijskog sektora. Uključena je u većinu aktivnosti Grupe vezano uz energetsku tranziciju i obnovljive izvore energije.

Daria Karasalihović Sedlar, redoviti profesor, Rudarsko-geološko-naftni fakultet Zagreb


Daria Karasalihović Sedlar autorica i koautorica 3 knjiga, šezdesetak znanstvenih i stručnih radova te tridesetak studija i elaborata u naftno-plinskoj industriji i energetskom sektoru. Glavno područje istraživanja obuhvaća poslovanje na plinskom tržištu, strategije poslovanja energetskih kompanija, razvoj geotermalnih projekata te razvoj CCUS projekata. Članica je znanstvenog Vijeća za energetsku tranziciju Predsjednika Republike Hrvatske.


Maja Pokrovac, direktorica OIEH-a


Maja Pokrovac je među pokretačima “Platforme za dobru energiju” koja okuplja predstavnike civilnog sektora, akademske zajednice i gospodarskih udruženja s ciljem promicanja i provedbe javnih politika iz područja obnovljivih izvora energije. Aktivno sudjeluje u radu europskih krovnih udruženja SolarPower Europe i Wind Europe kojih je OIEH je član.


Minea Skok, predsjednica Znanstvenog vijeća EIHP-a 


Minea Skok je vodeći istraživač u Odjelu za prijenos i distribuciju energije i predsjednica Znanstvenog vijeća EIHP-a. Sudjelovala je u brojnim međunarodnim i domaćim projektima iz područja pogona i planiranja razvoja distribucijskih sustava, predviđanja potrošnje, integracije obnovljivih izvora energije i distribuirane proizvodnje, uravnoteženja elektroenergetskog sustava i modela tržišta električne energije. Predsjednica je sekcije „Žene u inženjerstvu HRO CIGRE“.


Marija Šćulac Domac, direktorica Sektora za industriju i održivi razvoj, HGK


Marija Šćulac Domac bavi se područjem energetike, zaštite okoliša i klime više od 25 godina. Kao voditeljica ili članica radnih skupina za pripremu zakona i strategija u području energetike, okoliša i klime sudjelovala u kreiranju nacionalnih politika i stajališta te ih je zastupala u ime RH na međunarodnoj i EU razini.


Vanja Varda, pomoćnica direktora Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju, HEP d.d.


Vanja Varda objavila je nekoliko stručnih radova na temu utjecaja OIE na elektroenergetski sustav (EES) Hrvatske, stanje projekta elektromobilnosti u RH te mogućnost utjecaja novih tržišnih sudionika na EES i pružanje usluge fleksibilnosti distribuiranih izvora. Sudjelovala je kao član stručne skupine u pregovorima Hrvatske o punopravnom članstvu u EU. Član je HEP-ovog tima za izradu Nacrta prijedloga Strategije energetskog razvoja RH do 2030. godine.

 
Uvodničar je Karolj Skala, a moderator Zorislav Šojat.


[natrag na događanja]
8. lipanj 2021
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
A1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPU