Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Izazovi digitalne pristupačnosti

Pozvani predavači Željka Car i Ivo Majerski na skupu MIPRO 2019

Dr.sc. Željka Car i dipl. Ing. Ivo Majerski na 42. skupu MIPRO 2019 u sklopu savjetovanja  Telekomunikacije i informacije (CTI) održat će pozvano predavanje “Izazovi digitalne pristupačnosti”.

Domaća i europska legislativa stavljaju u fokus pristupačnost mrežnih stranica i mobilnih aplikacija, pogotovo u segmentu tijela javnog sektora. Izazovi pristupačnosti povezani su s nedovoljnom sviješću i znanjem na tom području kod dizajnera i razvijatelja te davatelja web-sadržaja. Pristupačnost je područje koje pruža velike mogućnosti za pronalaženje inovativnih tehničkih rješenja, ali uključuje vrlo heterogenu skupinu korisnika i stručnjaka iz različitih područja. Njihova zajednička suradnja preduvjet je za digitalnu uključenost zasnovanu na informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji. Dobro definirana metodologija za osiguranje pristupačnog web-sadržaja i pristupačnih usluga telekom operatera predstavlja dodatnu vrijednost koja je korisna za sve dionike u inkluzivnom digitalnom društvu. Predavanje će predstaviti trendove i zajedničke istraživačke aktivnosti sveučilišta, telekom operatora i regulatornog tijela u aktualnom području pristupačnosti.

Dr.sc. Željka Car redovna je profesorica na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu. Voditeljica je istraživačkog Laboratorija za potpomognutu komunikaciju i asistivne tehnologije FER-a, te koordinira aktivnosti Kompetencijske mreže ICT-AAC.

Dipl. Ing. Ivo Majerski radi u Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM) kao koordinator za komunikaciju. Vodi i koordinira internu i eksternu komunikacije te je zadužen za aktivnosti programa HAKOM-a.


[natrag na događanja]
8. travanj 2019


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
IRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 Hrvatska