Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
OIV povezao novoizgrađeni nadzorni centar HC-a na Pelješcu
Današnje povijesno otvorenje Pelješkog mosta, važan je geostrateški projekt kojim će se napokon ostvariti kopnena povezanost Republike Hrvatske. Pelješki most ne samo da omogućuje kontinuitet cestovne prometne povezanosti, već i kopnenu širokopojasnu telekomunikacijsku povezanost s jugom RH. Naime, unutar Pelješkog mosta ugrađena je cjelovita svjetlovodna infrastruktura, a OIV ima ulogu infrastrukturnog operatora sukladno Projektu objedinjavanja svjetlovodne infrastrukture u trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske (OSI).
 
U sklopu izgradnje Pelješkog mosta, pristupnih cesta i pripadne infrastrukture, OIV je putem nove prijenosne komunikacijske mreže povezao novoizgrađeni nadzorni centar Hrvatskih cesta uz čvor Zaradeže. Time je, u realnom vremenu, omogućen prijenos podataka o količini prometa između centara u Zaradežu i Središnjeg centra za nadzor i upravljanje prometom Hrvatskih cesta u Karlovcu, a koji je ujedno i nacionalna pristupna točka u kojoj se razmjenjuju podaci tzv. DATEX protokola na razini Europe. Zbog zahtjeva za pouzdanošću komunikacije, OIV je povezivanje između ove dvije lokacije realizirao putem dva fizički neovisna spojna puta. Jedan je realiziran pristupnim svjetlovodnim kabelom duljine 33 km između čvora Čeveljuša i sjeverne strane mosta, dok je drugi realiziran pristupnom digitalnom mikrovalnom vezom između sjeverne strane mosta i OIV objekta Rota. 
 
 

Izvor: https://oiv.hr/hr/vijesti/objave-za-javnost/oiv-povezao-novoizgradeni-nadzorni-centar-hc-a-na-peljescu/


[natrag na vijesti]
26. srpanj 2022
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
FER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB Zagreb