Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
RoboGirls - Osnaživanje djevojaka u STEAM-u kroz robotiku i kodiranje

Podzastupljenost žena u području znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike (STEAM) glavno je područje zabrinutosti edukatora i istraživača proteklih 50 godina, a prema statistikama, u STEAM su i dalje uključeni pretežito muškarci.

Projekt iz programa ERASMUS+, "Osnaživanje djevojaka u STEAM-u kroz robotiku i kodiranje – RoboGirls", usredotočen je na izgradnju kapaciteta učitelja i edukatora za organizaciju i provedbu inovativnih praktičnih STEAM aktivnosti i događaja (kao što su planovi lekcija, radionice, tematski školski dani) uz upotrebu robotike i kodiranja, a s ciljem umanjivanja rodnih razlika.

Kako bi se potaknula aktivna uloga djevojaka u digitalnom dobu, potrebno ih je osnažiti, potaknuti i aktivno uključiti u digitalne tehnologije čime će se poboljšati njihovo samopouzdanje u tom području te ih se potaknuti da i u budućnosti slijede karijeru u ovom području. U tu će sverhu konzorcij projekta RoboGirls razviti inovativni pedagoški materijal, dinamičke resurse, igrificirane alate te organizirati i implementirati niz kombiniranih treninga, događaja i implementacija za nastavnike i studente.

FER je koordinator projekta RoboGirls, a doc. dr. sc. Ana Sović Kržić je voditeljica projektnog konzorcija koji se sastoji od šest institucija iz pet država (Cipar, Grčka, Španjolska, Irska i Hrvatska). Projekt je započeo u prosincu 2020. i traje dvije godine. Uvodni sastanak partnera održan je virtualno 17. prosinca 2020., uz nadu da će sljedeći sastanak biti moguće organizirati uživo u Madridu.

 

Izvor: https://www.fer.unizg.hr/novosti?@=2t2e9#news_94045


[natrag na vijesti]
21. prosinac 2020
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HATZUNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u Zagrebu