Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
U šestoj generaciji SPOCK-a dominirat će deep tech rješenja
Počeo je inkubacijski program šeste generacije SPOCK-a! Zbog velikog broja kvalitetnih prijava koje su stigle s čak 13 različitih fakulteta, ove je godine odabrano osam timova koji će imati priliku proći "jedan od najkompletnijih inkubacijskih programa na našim prostorima". Kao i prošle godine, glavni kriteriji pri odabiru bili su kvaliteta tima i stručnost članova tima iz područja u kojem je problem prepoznat, pa se tako većina odabranih ideja zasniva na rezultatima znanstvenih istraživanja.

U uspješnost ove generacije ne sumnjamo, a njena posebnost vidljiva je već sada po tome što su članovi većine timova zaposlenici Sveučilišta u Zagrebu, većina ideja ima društveno koristan utjecaj te su u većini timova voditeljice žene!

Ove je godine zaprimljen rekordan broj prijava, njih ukupno 25. Osim s FER-a, prijave su stigle i s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Veterinarskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Fakulteta organizacije i informatike te Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Žiri, pred kojim su timovi odradili svoje pitcheve, činili su: Ante Magzan (HUB385), Nikola Pavešić (Infobip), Vedran Blagus (South Central Ventures), Hrvoje Džapo (FER) i Matija Srbić (FER). Na kraju je odabrano osam timova za koje je žiri procijenio da imaju najveću šansu za uspjeh.

Osim što je ove godine povećan broj odabranih timova sa šest na osam, ova generacija će biti posebna po mnogočemu. U programu sudjeluje 10 istraživača i profesora pa tako čak pet timova među svojim članovima ima barem jednog zaposlenika Sveučilišta u Zagrebu. To ujedno znači i da će većina startupova biti zasnovana na rezultatima znanstvenih istraživanja, a dodatno nas veseli i to što većina njih ima i društveno koristan utjecaj. Po prvi puta u programu sudjeluju i profesori s FER-a sa svojim studentima, čije su teme završnih i diplomskih radova usko vezane za njihove startup ideje. Tako će studenti radeći na svojim završnim i diplomskim radovima ujedno i ispitivati tehničku izvedivost svojih startup ideja.

Timove ove godine očekuje vrhunski program s mnoštvom radionica podijeljenih u tri faze: validacija ideje, poslovni razvoj i razvoj prototipa. I ove godine s njima su vrhunski mentori s bogatim iskustvom u razvoju startupa. Jako nas veseli činjenica da svjetski poznati i uspješni hrvatski startupi poput Infobipa, Gideon Brothersa, Waspa, Amoda, Ascalije, ali i drugi važni dionici startup ekosustava poput HUB385, Netokracije, Algebra Laba, Ljubljanskog univerzitetnog inkubatora, Fil Rouge Capitala i South Central Venturesa te nezavisni stručnjaci iz različitih područja prenose svoje znanje i iskustvo na sljedeće generacije i tako omogućavaju odlične uvjete za njihov razvoj i rast, ali i razvoj i rast cijelog ekosustava.

Digitalni komunikator koji olakšava funkcionalnu komunikaciju osobama s afazijom, računalni vid u funkciji povećavanja sigurnosti djece vrtićke dobi, primjena umjetne inteligencije u analizi tkiva, pretraživanje poezije prema osjećajima, (bio)kemijski senzori za sljedeću generaciju fitness narukvica, analiza tržišta uz strojno učenje, platforma koja na jednom mjestu povezuje institucije visokog obrazovanja, poslodavce te studente i alumne u potrazi za poslom, izoliranje odabranih svojstava određene biljke i njihovo uklapanje u vlastiti proizvod – ideje su na kojima će odabrani timovi raditi sljedećih šest mjeseci.



Izvor: https://www.fer.unizg.hr/novosti?@=2v1aw#news_94045


[natrag na vijesti]
13. siječanj 2022


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Tehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija Zagreb