Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Ericsson Nikola Tesla potpisao ugovor o dodijeli bespovratnih sredstva za projekt WaterQ

Ericsson Nikola Tesla potpisao je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja (Posredničko tijelo razine 1) i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Posredničko tijelo razine 2) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u svrhu provedbe projekta pod nazivom WaterQ – digitalna transformacija praćenja kvalitete vode. 

U ime Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja ugovor je potpisao ministar Tomislav Ćorić, dok su potpisnici ispred Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije bili  predsjednik Uprave Vjeran Vrbanec i član Uprave Ante Janko Bobetko. U ime korisnika sredstava ugovor je potpisala Gordana Kovačević predsjednica Ericssona Nikole Tesle.  

Ericsson Nikola Tesla će na projektu raditi zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i tvrtkama Telemetris d.o.o. i Gauss d.o.o. kao partnerima.

Projektom se planira razviti rješenje WaterQ koje će omogućiti integraciju različitih izvora podataka (javno zdravstvo, vodovodi, senzori, otvoreni podaci) i različitih tipova podataka (laboratorijska mjerenja, senzorska mjerenja, meteorološki podaci) koji do sada nisu bili integrirani na jednoj platformi.  

Ukupna vrijednost projekta iznosi 16.4 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstva za provedbu 8.9 milijuna kuna. 

Provedba projekta trajat će do kraja kolovoza 2023. i sadrži dvije Faze istraživanja i razvoja: Industrijsko istraživanje i Eksperimentalni razvoj. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. na natječaju: „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) – faza II“. 


Detaljnije:

Obradom velike količine podataka te prediktivnom analitikom i strojnim učenjem želi se sustavu javnog zdravstva i vodoopskrbnom sektoru pravovremeno pružiti potrebne informacije za informirano donošenje odluka. Rješenje WaterQ uz integraciju inovativnih komponenti doprinijet će znatnom poboljšanju procesa kontrole vode kroz pružanje međusobno povezanih usluga koje trenutno na tržištu ne postoje kao dio jednog sustava. 

Projektni konzorcij čine Ericsson Nikola Tesla, kao prijavitelj, zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i tvrtkama Telemetris d.o.o. i Gauss d.o.o. kao partnerima. 

Telemetris d.o.o. je tvrtka za istraživanje i razvoj s bogatim iskustvom i stručnošću u razvoju senzorskih i IoT proizvoda koja će voditi aktivnost razvoja izrada baterijski napajanih IoT senzorskih uređaja za praćenje kvalitete vode, dok se Gauss d.o.o. bavi dizajnom i razvojem web i mobilnih rješenja s odgovornošću za izradu mobilne aplikacije u sklopu WaterQ rješenja.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao vodeća javnozdravstvena ustanova u zemlji i regiji donosi u konzorcij nužna stručna znanja i iskustva potrebna za definiranje zahtjeva i funkcionalnosti ICT rješenja, odabir parametara, izradu modela korelacije parametara, praćenje, analize i validacije rješenja razvijenih u projektu, tumačenje rezultata mjerenja, uz promidžbu i širenje rezultata projekta. 

Projekt će se provoditi u suradnji s vodovodima na lokacijama koje biti naknadno definirane.
 

 

Izvor: https://www.ericsson.hr/20210719-waterq


[natrag na vijesti]
22. srpanj 2021
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
IRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 Hrvatska