Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo
ROBOTIKA - budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 

 


 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  29. studenog 2019.
  13. prosinca 2019.
 • Rok za dostavu radova:
  27. siječnja 2020.
 • Rok za konačnu recenziju:
  16. ožujka 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPRO 2019 – drugi dan

Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja.

U organizaciji MIPRO-a i Sveučilišta u Zagrebu - Fakulteta elektrotehnike i računarstva, na radionici „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“ dr. Rebecca Christianson s Olin College-a of Engineering, Needham, SAD prezentirala je sudionicima kako motivirati studente za učenje matematike kroz integraciju osnovnih matematičkih koncepata u praktičnom, projektno orijentiranom inženjerskom kontekstu.

Treću godinu za redom HAKOM je u sklopu ovogodišnjeg skupa organizirao okrugli stol koji se bavi aktualnom temom 5G tehnologije i njenog uvođenja u Republici Hrvatskoj. U fokusu ovogodišnjeg okruglog stola pod nazivom „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“ bile su nove usluge i primjene u različitim granama industrije.

Održani okrugli stol “Mogu li gospodarstvenici utjecati na ishode učenja za ICT područje?” imao je za cilj pomoći hrvatskom gospodarstvu u fazi traženja modela povezivanja visokoškolskih ustanova i gospodarstvenika pri određivanju kompetencija kroz definirane ishode učenja potrebne za obavljanje određenih poslova u ICT području.

Stručna prezentacija pod nazivom „Digitalna platforma Grupe KONČAR“ obuhvatila je sklopovska i programska rješenja za upravljanje kritičnom infrastrukturom. Govorilo se o osnovnim odlikama digitalne platforme ove tvrtke, a to su dugoročna podrška (20+ godina) za sklopovske i programske dijelove platforme te postavljanje visokih kriterija za kibernetičku sigurnost platforme.

Drugi dan održavanja skupa uslijedio je nastavak savjetovanja CE Računala u obrazovanju, održana su savjetovanja EE Inženjersko obrazovanje, ISS Sigurnost informacijskih sustava, DE-DS Digitalna ekonomija i digitalno društvo, kao i SSE Inženjerstvo softvera i sustava. Danas su započela dva dvodnevna savjetovanja 4COWS Sastavljanje, razumijevanje i ispravnost radnog softvera i CTI Telekomunikacije i informacije.

Osim navedenih događanja održan je i drugi dan seminara cjeloživotnog obrazovanja CCE - Usporedno inženjerstvo – Kako pobijediti u tržišnoj utrci pomoću modernih elektroničkih programskih alata CAE/CAD/CAM.


[natrag na vijesti]
21. svibanj 2019

 

Novosti
 • 24.2.2020

  Hrvatski Telekom pokreće projekt Campus Network u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva
  Cilj projekta jest ponuditi studentima, znanstvenoj zajednici, start-upima i industriji mogućnost rada na najnovijim komunikacijskim tehnologijama kao što su Industrija 4.0, 5G mreža i IoT.

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet Rijeka