Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo

 

 

 

Svečano otvaranje
Plenarna istaknuta predavanja
Okrugli stolovi
Radionice
Savjetovanja
Seminari
Prezentacija tvrtke
Gostujući događaji
Izložba
HPC Bura
Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPRO 2019 – drugi dan

Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja.

U organizaciji MIPRO-a i Sveučilišta u Zagrebu - Fakulteta elektrotehnike i računarstva, na radionici „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“ dr. Rebecca Christianson s Olin College-a of Engineering, Needham, SAD prezentirala je sudionicima kako motivirati studente za učenje matematike kroz integraciju osnovnih matematičkih koncepata u praktičnom, projektno orijentiranom inženjerskom kontekstu.

Treću godinu za redom HAKOM je u sklopu ovogodišnjeg skupa organizirao okrugli stol koji se bavi aktualnom temom 5G tehnologije i njenog uvođenja u Republici Hrvatskoj. U fokusu ovogodišnjeg okruglog stola pod nazivom „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“ bile su nove usluge i primjene u različitim granama industrije.

Održani okrugli stol “Mogu li gospodarstvenici utjecati na ishode učenja za ICT područje?” imao je za cilj pomoći hrvatskom gospodarstvu u fazi traženja modela povezivanja visokoškolskih ustanova i gospodarstvenika pri određivanju kompetencija kroz definirane ishode učenja potrebne za obavljanje određenih poslova u ICT području.

Stručna prezentacija pod nazivom „Digitalna platforma Grupe KONČAR“ obuhvatila je sklopovska i programska rješenja za upravljanje kritičnom infrastrukturom. Govorilo se o osnovnim odlikama digitalne platforme ove tvrtke, a to su dugoročna podrška (20+ godina) za sklopovske i programske dijelove platforme te postavljanje visokih kriterija za kibernetičku sigurnost platforme.

Drugi dan održavanja skupa uslijedio je nastavak savjetovanja CE Računala u obrazovanju, održana su savjetovanja EE Inženjersko obrazovanje, ISS Sigurnost informacijskih sustava, DE-DS Digitalna ekonomija i digitalno društvo, kao i SSE Inženjerstvo softvera i sustava. Danas su započela dva dvodnevna savjetovanja 4COWS Sastavljanje, razumijevanje i ispravnost radnog softvera i CTI Telekomunikacije i informacije.

Osim navedenih događanja održan je i drugi dan seminara cjeloživotnog obrazovanja CCE - Usporedno inženjerstvo – Kako pobijediti u tržišnoj utrci pomoću modernih elektroničkih programskih alata CAE/CAD/CAM.


[natrag na vijesti]
21. svibanj 2019

 

Novosti
 • 27.6.2019

   

  Ministrica Divjak i

  prof. Skala su dobitnici kristalnog globusa 

   

   

  Na skupštini Hrvatskog informatičkog zbora (HIZ) 28.5.2019. su  uručeni Kristalni globusi ministrici znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženki Divjak i prof. Karolju Skali.  Ministrica Divjak je dobila Kristalni globus  za doprinos u razvoju suvremene edukacijske tehnologiji i primjene u Hrvatskoj.

  Prof. dr. Karolj Skala predsjednik Programskog odbora MIPRO-a  je dobitnik  Kristalni  globus za razvoj distribuiranih računalnih sustava  u Republici Hrvatskoj  i  za  EU projektnu suradnju .

   

   

 • 31.5.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

  [više]

   

 • 30.5.2019

  Završio skup MIPRO 2019

   
   

  Savjetovanjem DC - Raspodijeljeno računarstvo u znanosti o podacima i biomedicinskom inženjerstvu, u petak 24. svibnja je s radom završio 42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. [više]

   

 • 30.5.2019

  Četvrti dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Četvrti dan ovogodišnjeg skupa MIPRO, u četvrtak 23. svibnja, započeo je s plenarnim keynote predavanjem „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“ koje je održala ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision. [više]

   

 • 30.5.2019

  Svečano otvoren MIPRO 2019

   
   

  Već tradicionalno, trećeg dana, u srijedu je svečano otvoren MIPRO 2019. Skup su otvorili predsjednik Hrvatske udruge MIPRO dr. sc. Miroslav Poljak, te predsjednik Međunarodnog programskog vijeća MIPRO-a, akademik Karolj Skala. [više]

   

 • 30.5.2019

  MIPRO 2019 – drugi dan

   
   

  Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
A1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaIEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ