Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo

 

 

 

Svečano otvaranje
Plenarna istaknuta predavanja
Okrugli stolovi
Radionice
Savjetovanja
Seminari
Prezentacija tvrtke
Gostujući događaji
Izložba
HPC Bura
Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Prvi dan skupa MIPRO 2019

Prvi dan održavanja 42. međunarodnog ICT skupa MIPRO 2019 obilježila je radionica dr. Zoltána Juhásza, tri seminara cjeloživotnog obrazovanja i početak savjetovanja Računala u obrazovanju.

Dr. Zoltán Juhász, u suradnji sa Institutom Ruđer Bošković, Zagreb i Sveučilištem u Rijeci, danas je održao radionicu pod nazivom “GPU programiranje i primjene” namijenjenu zainteresiranim znanstvenicima, studentima i računalnim profesionalcima kojima je želja bila naučiti više o mogućnostima primjene grafičkih procesora (GPU) u svom radu te zašto su GPU procesori danas toliko atraktivni.

Na seminaru cjeloživotnog obrazovanja Informacijska i komunikacijska tehnologija u elektroprivrednoj djelatnosti HEP-a kroz predavanja se govorilo o naprednim tehnologijama, spremnicima energije, mikromreže, fleksibilnim trošilima, energetskoj učinkovitosti i ostalim segmentima u energetici.

Implementacija regulatorne politike naziv je seminara koji je bio fokusiran na reformu tržišta električne energije i elektroenergetskog sustava, a predavači su polaznicima iz poduzeća i ustanova zahvaćenih procesima deregulacije sektora elektroenergetike prenijeli znanja o zakonitostima u kibernetičkoj sigurnosti, blockchain tehnologiji i projektu SincroGrid.

Tvrtka HT-Eurep danas je započela seminar koji će se nastaviti i sutra, a na kojem su predstavljeni novi trendovi s područja projektiranja i proizvodnje u elektronici. Na seminaru su prikazana svojstva i mogućnosti najnovijih programskih alata za profesionalno elektroničko projektiranje.

Današnjim prvim danom savjetovanja Računala u obrazovanju započela je prezentacija ukupno čak 350 radova koji će ovaj tjedan biti prezentirani kroz 14 savjetovanja u sklopu skupa MIPRO 2019.


[natrag na vijesti]
20. svibanj 2019

 

Novosti
 • 27.6.2019

   

  Ministrica Divjak i

  prof. Skala su dobitnici kristalnog globusa 

   

   

  Na skupštini Hrvatskog informatičkog zbora (HIZ) 28.5.2019. su  uručeni Kristalni globusi ministrici znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženki Divjak i prof. Karolju Skali.  Ministrica Divjak je dobila Kristalni globus  za doprinos u razvoju suvremene edukacijske tehnologiji i primjene u Hrvatskoj.

  Prof. dr. Karolj Skala predsjednik Programskog odbora MIPRO-a  je dobitnik  Kristalni  globus za razvoj distribuiranih računalnih sustava  u Republici Hrvatskoj  i  za  EU projektnu suradnju .

   

   

 • 31.5.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

  [više]

   

 • 30.5.2019

  Završio skup MIPRO 2019

   
   

  Savjetovanjem DC - Raspodijeljeno računarstvo u znanosti o podacima i biomedicinskom inženjerstvu, u petak 24. svibnja je s radom završio 42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. [više]

   

 • 30.5.2019

  Četvrti dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Četvrti dan ovogodišnjeg skupa MIPRO, u četvrtak 23. svibnja, započeo je s plenarnim keynote predavanjem „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“ koje je održala ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision. [više]

   

 • 30.5.2019

  Svečano otvoren MIPRO 2019

   
   

  Već tradicionalno, trećeg dana, u srijedu je svečano otvoren MIPRO 2019. Skup su otvorili predsjednik Hrvatske udruge MIPRO dr. sc. Miroslav Poljak, te predsjednik Međunarodnog programskog vijeća MIPRO-a, akademik Karolj Skala. [više]

   

 • 30.5.2019

  MIPRO 2019 – drugi dan

   
   

  Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
FER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB Zagreb