Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Prvi dan skupa MIPRO 2019

Prvi dan održavanja 42. međunarodnog ICT skupa MIPRO 2019 obilježila je radionica dr. Zoltána Juhásza, tri seminara cjeloživotnog obrazovanja i početak savjetovanja Računala u obrazovanju.

Dr. Zoltán Juhász, u suradnji sa Institutom Ruđer Bošković, Zagreb i Sveučilištem u Rijeci, danas je održao radionicu pod nazivom “GPU programiranje i primjene” namijenjenu zainteresiranim znanstvenicima, studentima i računalnim profesionalcima kojima je želja bila naučiti više o mogućnostima primjene grafičkih procesora (GPU) u svom radu te zašto su GPU procesori danas toliko atraktivni.

Na seminaru cjeloživotnog obrazovanja Informacijska i komunikacijska tehnologija u elektroprivrednoj djelatnosti HEP-a kroz predavanja se govorilo o naprednim tehnologijama, spremnicima energije, mikromreže, fleksibilnim trošilima, energetskoj učinkovitosti i ostalim segmentima u energetici.

Implementacija regulatorne politike naziv je seminara koji je bio fokusiran na reformu tržišta električne energije i elektroenergetskog sustava, a predavači su polaznicima iz poduzeća i ustanova zahvaćenih procesima deregulacije sektora elektroenergetike prenijeli znanja o zakonitostima u kibernetičkoj sigurnosti, blockchain tehnologiji i projektu SincroGrid.

Tvrtka HT-Eurep danas je započela seminar koji će se nastaviti i sutra, a na kojem su predstavljeni novi trendovi s područja projektiranja i proizvodnje u elektronici. Na seminaru su prikazana svojstva i mogućnosti najnovijih programskih alata za profesionalno elektroničko projektiranje.

Današnjim prvim danom savjetovanja Računala u obrazovanju započela je prezentacija ukupno čak 350 radova koji će ovaj tjedan biti prezentirani kroz 14 savjetovanja u sklopu skupa MIPRO 2019.


[natrag na vijesti]
20. svibanj 2019
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
FER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB Zagreb