Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoROBOTIKA – budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 


  • Rok za dostavu sažetaka:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za dostavu radova:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za konačnu recenziju:
    22. lipnja 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Prvi dan skupa MIPRO 2019

Prvi dan održavanja 42. međunarodnog ICT skupa MIPRO 2019 obilježila je radionica dr. Zoltána Juhásza, tri seminara cjeloživotnog obrazovanja i početak savjetovanja Računala u obrazovanju.

Dr. Zoltán Juhász, u suradnji sa Institutom Ruđer Bošković, Zagreb i Sveučilištem u Rijeci, danas je održao radionicu pod nazivom “GPU programiranje i primjene” namijenjenu zainteresiranim znanstvenicima, studentima i računalnim profesionalcima kojima je želja bila naučiti više o mogućnostima primjene grafičkih procesora (GPU) u svom radu te zašto su GPU procesori danas toliko atraktivni.

Na seminaru cjeloživotnog obrazovanja Informacijska i komunikacijska tehnologija u elektroprivrednoj djelatnosti HEP-a kroz predavanja se govorilo o naprednim tehnologijama, spremnicima energije, mikromreže, fleksibilnim trošilima, energetskoj učinkovitosti i ostalim segmentima u energetici.

Implementacija regulatorne politike naziv je seminara koji je bio fokusiran na reformu tržišta električne energije i elektroenergetskog sustava, a predavači su polaznicima iz poduzeća i ustanova zahvaćenih procesima deregulacije sektora elektroenergetike prenijeli znanja o zakonitostima u kibernetičkoj sigurnosti, blockchain tehnologiji i projektu SincroGrid.

Tvrtka HT-Eurep danas je započela seminar koji će se nastaviti i sutra, a na kojem su predstavljeni novi trendovi s područja projektiranja i proizvodnje u elektronici. Na seminaru su prikazana svojstva i mogućnosti najnovijih programskih alata za profesionalno elektroničko projektiranje.

Današnjim prvim danom savjetovanja Računala u obrazovanju započela je prezentacija ukupno čak 350 radova koji će ovaj tjedan biti prezentirani kroz 14 savjetovanja u sklopu skupa MIPRO 2019.


[natrag na vijesti]
20. svibanj 2019
Suorganizatori - nasumično
Pomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOM