Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Svečano obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike sveučilišta
U Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin održana je Svečana sjednica povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Svečanom sjednicom Fakultet je obilježio 59. godišnjicu postojanja i 47. godišnjicu od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

Svečana sjednica Fakultetskog vijeća započela je pozdravnim govorom dekanice Fakulteta, prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep i drugih visokih uzvanika. Podršku Fakultetu došli su dati visoki uzvanici na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, kao i brojni predstavnici hrvatskih sveučilišta i fakulteta, institucija i agencija koje svoj rad usmjeravaju na visoko obrazovanje, tvrtke i institucije s kojima FOI surađuje na međunarodnim projektima, znanstvenim konferencijama, kao i kroz obavljanje stručne studentske prakse.

Svečana sjednica bila je prilika da se dekanica Fakulteta osvrne na sve što je FOI postigao tijekom prošle vrlo izazovne akademske godine. Begičević Ređep naglasila je kreativnost kao izuzetno važnu vještinu koja je, povezana s digitalnim vještinama, odigrala ključnu ulogu u ovom razdoblju, a prema sadašnjoj situaciji, upravo će tako biti i u budućnosti. I tu je prednost i snaga FOI-ja, a koja je i sada poslužila da FOI bude jedan od vodećih fakulteta u stvaranju zanimanja budućnosti. Stoga je FOI ponosan što je u ovom razdoblju bio vjetar u leđa mnogim IT tvrtkama, upravo kao što su to one bile FOI-ju. FOI već godinama razvija jedinstveni obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i inovacija s poslovnim aspektima struke te razvija sinergijski odnos Fakulteta i poslodavaca.

Dekanica je spomenula i kako je FOI na ovogodišnjem jubilarnom 10. po redu Tjednu karijera ugostio gotovo 60 poslodavaca i studentima ponudio preko 120 različitih aktivnosti što je najbolji dokaz uzajamnog djelovanja i partnerskog odnosa.

Dodijeljene su i nagrade i priznanja studenticama i studentima te nagrade i priznanja nastavnom i nenastavnom osoblju. Nagrađeni su studenti za izniman uspjeh tijekom studiranja, ali i za uspjeh na temelju ostvarenog prosjeka ocjena: Noa Midžić, Fran Sabolić, Marija Kuštelega, Klara Šilec, Lucija Vrbanić, Zlatko Pračić, Karlo Rusovan, Patrik Galina, Aldin Alagić, Tihana Grbac, Ana Keleković, Matija Barošević, Filip Bel, Jakob Bertović, Nikola Bešenski, Jakov Glavina, Lara Medić. Ove su godine Jerry John Antolos, Maja Benkus i Božo Kvesić dobili i priznanje za volontiranje i(ili) humanitarni rad.

Svake godine FOI dodjeljuje i povelju „Prijatelj FOI-ja“ onim suradnicima Fakulteta koji svojim nesebičnim angažmanom i suradnjom pomažu u međunarodnoj afirmaciji Fakulteta, kao i njegovom razvoju kao istraživačke institucije. Ove je godine povelju primio prof. Bart Rienties profesor analitika učenja na The Open University u Londonu te gostujući profesor na University of Dundee.

Nagradu za životno djelo koja se dodjeljuje nastavnicima u znanstveno-nastavnim i nastavnim zvanjima primio je prof. dr. sc. Božidar Kliček, a izv. prof. dr. sc. Dijana Oreški primila je nagradu za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu. Nagrada za izuzetno zalaganje nenastavnom osoblju ove je godine dodijeljena Matiji Šajnu. Izv. prof. dr. sc. Zlatko Erjavec primio je priznanje za istaknutu znanstvenu publikaciju u 2020. godini prema kriteriju relativne citiranosti časopisa u kojem je publikacija objavljena.

Važno je istaknuti i dobitnike priznanja za uspješnu poslovnu suradnju, a to su tvrtke Arbona d.o.o., CROZ d.o.o., Ecx.io d.o.o., Gideon Brothers d.o.o., Hrvatsko biometrijsko društvo, Infinum d.o.o., Mobilisis d.o.o., Northwest Agency, Poslovna inteligencija d.o.o. i SPECK d.o.o.



Izvori:
https://www.universitas-portal.hr/svecano-obiljezen-dan-fakulteta-organizacije-i-informatike-sveucilista/

https://www.foi.unizg.hr/hr/novosti/svecano-obiljezen-dan-fakulteta-organizacije-i-informatike-sveucilista-u-zagrebu


[natrag na vijesti]
22. prosinac 2021
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ