Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Priznanja mladim hrvatskim inovatorima
Na svečanoj dodjeli nagrada Digitalnog inovacijskog inkubatora kojem je Ericsson Nikola Tesla bio strateški partner za područje ICT-a dodijeljena su priznanja najboljim mladim inovatorima, a kompaniji Ericsson Nikola Tesla je dodijeljeno Priznanje za doprinos razvoju kreativnosti i poduzetništva mladih.
 
Digitalni inovacijski inkubator osmišljen je kao online ekosustav koji okuplja izuzetne studente s različitih fakulteta i sveučilišta koji uče o kreativnosti i inovacijama, povezuju se s vodećim kompanijama iz različitih industrija (telekom industrija, industrija pića, prehrambena industrija, retail industrija, medicinski turizam i ICT industrija) i razvijaju primjenjiva inovativna rješenja.
 
 
Ericsson Nikola Tesla – strateški partner Digitalnog inovacijskog inkubatora u ICT području
 
Ericsson Nikola Tesla i Institut za inovacije već gotovo deset godina surađuju na edukaciji i razvoju zaposlenika, a strateškim partnerstvom na Digitalnom inovacijskom inkubatoru suradnja je usmjerena i prema mladima kao budućim potencijalima i talentima.
 
Pod mentorskom palicom Darka Huljenića, direktora jedinice za Istraživanje, gotovo tri mjeseca studenti iz cijele Hrvatske imali su priliku surađivati sa stručnjacima iz Ericssona Nikole Tesle u procesu razvoja inovativnih primjenjivih rješenja koja stvaraju novu vrijednost u ICT industriji.
 
„Mladi ljudi čine našu budućnost. Njihove perspektive i djela formulirat će svijet u onakav kakav ćemo tek poznavati, stoga je važno dati im priliku da pokažu što znaju, prenijeti im sve ono što je već poznato i istraženo te dodatno razvijati njihove potencijale“, rekao je Darko Huljenić te dodao: „Veseli nas što smo partner i dio upravo jedne takve priče kroz Digitalni inovacijski inkubator, projekt u kojem studenti iz cijele Hrvatske razvijaju kreativna rješenja i predstavljaju vlastite vizije budućnosti u različitim industrijama – među kojima je i ICT.“
 
Od ukupno 21 projekta u ICT području u kojem je sudjelovalo više od 60 studenata, žiri Ericssona Nikole Tesle odabrao je šest najboljih projekata koji su prezentirani u velikoj završnici, gdje je žiri odabrao pobjednika. Među članovima žirija bili su predstavnici Ericssona Nikole Tesle Karlo Guštin, menadžer za razvoj poslovanja u novim područjima, i Hrvoje Hadžić, inovacijski menadžer. Ostali članovi bili su Danijela Krizman Pavlović s Fakulteta ekonomije i turizma iz Pule, Goran Vlašić s Instituta za inovacije i Zoran Wittine s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Najbolje među najboljima bile su Karla Marjan i Ema Petrić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a predstavile su se s projektom „ASAMI“ u kojemu je riječ o platformi koja služi za povezivanje korisnika i developera s ciljem unaprjeđenja korisničkog iskustva u razvoju novih proizvoda.
 
 
Priznanje za doprinos razvoju kreativnosti i poduzetništva mladih
 
Na svečanoj dodjeli nagrada našoj kompaniji dodijeljeno je Priznanje za doprinos razvoju kreativnosti i poduzetništva mladih koje je u ime kompanije preuzeo Darko Huljenić i tom prilikom rekao: „Zahvalio bih prvenstveno Digitalnom inovacijskom inkubatoru na prilici što smo dio ove manifestacije, kao i na odličnoj organizaciji. Mi smo kompanija koja se zasniva na inovacijama, stoga nam je izuzetno zadovoljstvo da imamo priliku dati šansu mladim ljudima da zajedno radimo i stvaramo nove vrijednosti. Nadam se da će iskoristiti priliku koja im se daje i da će iskoristit sve te inovacije za doprinos društvu.“
 
Hrvatska ima izuzetan potencijal u mladima za stvaranje nove vrijednosti, a upravo je Digitalni inkubator mjesto gdje ćemo ga razvijati i trenirati kako bismo gradili bolju budućnost za sve nas“, rekao je Filip Vrhovnik, pokretač i voditelj Digitalnog inkubatora.
 

Izvor: https://www.ericsson.hr/20220630-priznanja-inovatorima


[natrag na vijesti]
30. lipanj 2022
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
FOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT Zagreb