Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Ericsson Nikola Tesla ugovorio rješenje za upravljanje prometom za Grad Split
Ericsson Nikola Tesla ugovorio je poslove vrijedne više od 1,8 milijuna eura bez PDV-a za projekt „Uvođenje inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području grada Splita“. Poslovi su vezani uz implementaciju softverskog rješenja za upravljanje prometom u kontrolnom centru i informiranje putnika te isporuku komunikacijske okosnice.
 
U sklopu ugovora Ericsson Nikola Tesla uspostavit će i održavati softversko rješenje za Centar za kontrolu i nadzor prometa, uključujući izradu informacijske okosnice za podsustav „Upravljanje prometom – semaforski sustav i adaptivno upravljanje prometom“ te razviti i implementirati mobilnu aplikaciju za informiranje putnika.
 
Navedeni projekt, čiji je naručitelj Grad Split, a realizirat će ga King ICT i Ericsson Nikola Tesla, vrijedan je više od 9,5 milijuna eura bez PDV-a i sufinanciran je kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Europske unije. Sustav i oprema navedenog projekta bit će integrirani i implementirani po principu projektiraj i realiziraj (eng. design & build), a predviđeno trajanje ugovora je 32 mjeseca.
 
Navedeni će inteligentni transportni sustav zahvaljujući svojim tehnološkim performansama doprinijeti povećanju prometne efikasnosti, sigurnosti i održivosti te smanjenju prometnih zagušenja i emisiji štetnih plinova.
 
Ericsson Nikola Tesla Grupa predvodi digitalnu transformaciju u brojnim industrijama i područjima ljudskog djelovanja. Uz rješenja za operatorski segment, tu su i inovativna ICT rješenja vezana uz zdravstvo, nacionalnu i javnu sigurnost, državnu upravu, promet, komunalne djelatnosti i multimedijsku komunikaciju.
 
 

Izvor: https://www.ericsson.hr/20230110-upravljanje-prometom


[natrag na vijesti]
13. siječanj 2023
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HATZUNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u Zagrebu