Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo

 

 

 

Svečano otvaranje
Plenarna istaknuta predavanja
Okrugli stolovi
Radionice
Savjetovanja
Seminari
Prezentacija tvrtke
Gostujući događaji
Izložba
HPC Bura
Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Micro:bit kao alat za digitalnu pismenost i računalno razmišljanje

Nova radionica na skupu MIPRO 2019
   
Institut za razvoj i inovativnost mladih na ovogodišnjem 42. skupu MIPRO 2019 organizira u suradnji s MIPRO-m radionicu u srijedu popodne 22. svibnja „Micro:bit kao alat za digitalnu pismenost i računalno razmišljanje” zanimljivu za roditelje, inženjere i sve koji bi htjeli podijeliti ili prenijeti svoj interes za STEM područja.

Voditeljica Ana Tolić iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih govorit će o istraživanjima koja pokazuju da djeca i mladi, ali i njihovi nastavnici i roditelji diljem svijeta zapravo premalo znaju o inženjerskim zanimanjima, njihovim aktivnostima i izazovima. Školski sustavi ne mogu sami riješiti taj problem pa je potreban aktivan angažman roditelja i STEM profesionalaca.

Radionica će na praktičan, privlačan i zabavan način pokazati što i kako se može raditi s mladima u području IKT-a. Inspirirat će polaznike i da sami rade s mladima i dati ideje na koje sve načine oni mogu sudjelovati u procesima promocije STEM-a i poticanja bavljenja njime te kako mogu pomagati onima koji se izravno bave djecom. micro:bit će se koristiti kao primjer tehnologije za motivaciju.

Polaznici radionice naučit će što i kako se može raditi s mladima u području IKT-a, dobit će ideje na koje sve načine oni mogu sudjelovati u procesima promocije STEM-a i poticanja bavljenja njime te kako mogu pomagati onima koji se izravno bave djecom.


[natrag na događanja]
19. travanj 2019

 

Novosti
 • 27.6.2019

   

  Ministrica Divjak i

  prof. Skala su dobitnici kristalnog globusa 

   

   

  Na skupštini Hrvatskog informatičkog zbora (HIZ) 28.5.2019. su  uručeni Kristalni globusi ministrici znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženki Divjak i prof. Karolju Skali.  Ministrica Divjak je dobila Kristalni globus  za doprinos u razvoju suvremene edukacijske tehnologiji i primjene u Hrvatskoj.

  Prof. dr. Karolj Skala predsjednik Programskog odbora MIPRO-a  je dobitnik  Kristalni  globus za razvoj distribuiranih računalnih sustava  u Republici Hrvatskoj  i  za  EU projektnu suradnju .

   

   

 • 31.5.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

  [više]

   

 • 30.5.2019

  Završio skup MIPRO 2019

   
   

  Savjetovanjem DC - Raspodijeljeno računarstvo u znanosti o podacima i biomedicinskom inženjerstvu, u petak 24. svibnja je s radom završio 42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. [više]

   

 • 30.5.2019

  Četvrti dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Četvrti dan ovogodišnjeg skupa MIPRO, u četvrtak 23. svibnja, započeo je s plenarnim keynote predavanjem „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“ koje je održala ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision. [više]

   

 • 30.5.2019

  Svečano otvoren MIPRO 2019

   
   

  Već tradicionalno, trećeg dana, u srijedu je svečano otvoren MIPRO 2019. Skup su otvorili predsjednik Hrvatske udruge MIPRO dr. sc. Miroslav Poljak, te predsjednik Međunarodnog programskog vijeća MIPRO-a, akademik Karolj Skala. [više]

   

 • 30.5.2019

  MIPRO 2019 – drugi dan

   
   

  Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
UNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u Rijeci