Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
HAKOM na završnoj ovogodišnjoj Plenarnoj sjednici BEREC-a

U Kopenhagenu, Danska, 7. i 8. prosinca je održana završna ovogodišnja Plenarna sjednica europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), na kojoj su glavne teme bile vezane uz usvajanje važnih dokumenata poput godišnjeg programa rada BEREC-a za 2018, BEREC-ovog komunikacijskog plana za 2018, izvješća vezanog uz implementaciju obveza o mrežnoj neutralnosti na temelju Uredbe o mrežnoj neutralnosti  te daljnja rasprava o reviziji regulatornog okvira za elektroničke komunikacije.

Kao i svake godine, BEREC na završnoj Plenarnoj sjednici usvaja godišnji program rada za iduću godinu. Tako je na ovoj sjednici usvojen godišnji program rada za 2018. i s njime usko povezani komunikacijski plan BEREC-a za 2018. Komunikacijski plan sadrži 5 komunikacijskih aktivnosti koje su direktno povezane s 5 glavnih strateških aktivnosti BEREC-a u 2018. Kako je važno da BEREC ima planove za srednjoročno razdoblje, oba dokumenta su u potpunosti usklađena sa srednjoročnom strategijom BEREC-a koja je usvojena na trećoj Plenarnoj sjednici BEREC-a održanoj u Bukureštu početkom listopada. 

BEREC je krajem kolovoza prošle godine donio Smjernice koje regulatornim tijelima u EU pomažu u obavljanju nadzora i kontrole provedbe Uredbe o mrežnoj neutralnosti, čija je svrha omogućiti svim korisnicima nediskriminirajući i transparentan pristup otvorenom internetu. Na ovoj Plenarnoj sjednici BEREC-a usvojeno je izvješće koje prikazuje aktivnosti  regulatornih tijela za razdoblje od 30. travnja 2016. do 30. travnja 2017. vezano uz implementaciju obveza o mrežnoj neutralnosti na temelju Uredbe o mrežnoj neutralnosti.

Na posljednjoj sjednici u godini uvijek se bira čelništvo tijela za buduće razdoblje, odnosno potpredsjedavajući BEREC-a za 2018. i predsjedavajući BEREC-a za 2019. Tako će potpredsjedavajući u 2018. biti gospodin George Michaelides (OCECPR - Cipar) i gospodin Dan Sjöblom (PTS - Švedska), a predsjedavajući BEREC-a u 2019., koji je ujedno i potpredsjedavajući u 2018., bit će gospodin Jeremy Godfrey (ComReg – Irska).

U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na Plenarnoj sjednici BEREC-a sudjelovali su predsjednik Vijeća HAKOM-a, dr. sc. Dražen Lučić i pomoćnik ravnatelja HAKOM-a Marko Čavlović, dipl. oec.


[natrag na događanja]
13. prosinac 2017
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet Rijeka