Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
HAKOM na prvoj ovogodišnjoj Plenarnoj sjednici BEREC-a

U Bratislavi, Slovačka, održana je 8. i 9. ožujka prva ovogodišnja Plenarna sjednica europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), na kojoj su glavne teme bile vezane uz raspravu o trenutnom stanju kao i daljnjim koracima regulatornog okvira za elektroničke komunikacije.

Daljnji koraci odnosili su se na predstojeće trijaloge (sastanci između predstavnika Europskog vijeća, Europskog parlamenta i Europske komisije) određenih područja novog regulatornog okvira. Najnoviji izvještaj o učincima uvođenje RLAH-a (Rome like at Home – RLAH) na ukupni promet, prihode i veleprodajne naknade operatora pokriva razdoblje od 1. travnja do 30. rujna 2017.  Osim najnovijeg izvještaja o učincima uvođenje RLAH-a, za javnu objavu usvojen je i izvještaj o jednakom mogućnostima pristupa i odabira osoba s posebnim potrebama.

Nastavno na obveze iz TSM Uredbe (Telecom Single Market – TSM), usvojen je za javno savjetovanje konzultacijski dokument vezano uz primjenu NN pravila odnosno pravila mrežne neutralnosti.

Dan prije Plenarne sjednice BEREC-a održane su dvije radionice. Prva radionica bila je posvećena utjecaju razvoja 5G mreža na buduće poslovne modele, prilikama i izazovima koje donosi razvoj 5G mreža kao i regulatornim mogućnostima. U drugoj radionici naglasak je stavljen na važnost kibernetičke sigurnosti u svjetlu razvoja 5G mreža kao i Interneta stvari (Internet Of Things – IOT).
 
U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na Plenarnoj sjednici BEREC-a sudjelovali su pomoćnik ravnatelja HAKOM-a Marko Čavlović, dipl. oec., i tajnica Vijeća HAKOM-a Natalija Boltužić, mag. iur.


[natrag na događanja]
15. ožujak 2018
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ