Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Uskoro Dan otvorenih integracija 2018.

Digitalizacija industrije i neočekivanja tržišna kretanja mijenjaju dosad utvrđena pravila poslovanja. Nova pravila traže novi pristup - 13. izdanje konferencije Dan otvorenih integracija koju organizira KING ICT, inače brončani sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, održat će se 22. ožujka ove godine u prostorima Hotela Antunović u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Ove godine razgovarat će se o idejama koje grade uspješno digitalno društvo. Digitalna Agenda predlaže niz rješenja u informacijsko-komunikacijskom sektoru kako bi se potaknule inovacije, ekonomski rast i progres. Jedinstveno digitalno tržište se razvija, međutim hoće li Europa ostvariti zadane ciljeve na područjima interoperabilnosti, mrežne sigurnosti ili promoviranja digitalne pismenosti?

Digitalizacija industrije Europskoj uniji može donijeti više od 110 milijardi eura dodatnih prihoda godišnje. Europska komisija osigurala je 5 milijardi eura za uspostavljanje međudržavne suradnje u procesu digitalizacije industrije. U sklopu konferencije istraživati će se procesi definiranja nacionalnih strategija za digitalizaciju industrije i gdje je u svemu pozicionirana Hrvatska.

Nova industrijska revolucija donosi izuzetan napredak u pogledu novih tehnologija poput Big Date, blockchain tehnologije, Internet of things, Cloud computinga, umjetne inteligencije i robotike. Preduvjet gospodarskog razvoja i primjene novih tehnologija je efikasna javna uprava. Koliko su e-usluge zaživjele u Hrvatskoj i postoji li prostor za napredak, imamo li jasno definiranu strategiju digitalizacije javne uprave i što je s obrazovanjem kao glavnim preduvjetom za napredak našeg društva.

Kao i prethodnih godina, preko 400 posjetitelja kroz premijerno predstavljene studije slučaja imat će priliku detaljnije se informirati o uspješnim primjerima industrijske digitalizacije, upoznati se s inovativnim rješenjima u Demo sobi i sudjelovati u radionicama koje će ih pripremiti na izazove digitalnog doba.


[natrag na događanja]
23. veljača 2018
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Ekonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPUT-HT Zagreb