Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Nagrada Grada Opatije dodijeljena MIPRO-u

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Opatije, 21. srpnja, a povodom obilježavanja Dana grada koji se u Opatiji slavi 25. srpnja na Dan sv. Jakova, nagrada Grada Opatije za područje gospodarstva dodijeljena je ICT udruzi MIPRO. Nagradu je u ime MIPRO-a preuzeo predsjednik Programskog odbora, prof.dr.sc. Petar Biljanović.

 



U obrazloženju nagrade iznosi se podatak da se skupovi MIPRO kontinuirano održavaju od 1978. godine, a od 1979. godine u Opatiji. Velika zasluga MIPRO-a u odnosu na grad Opatiju je što se Opatija u svijetu sve više prepoznaje i kao tehnološka destinacija u kojoj se prezentiraju najnovije tehnologije koje utječu i na ono čime se Opatija tradicionalno dominantno bavi, a to su turizam, kultura i zdravstvo. MIPRO direktno doprinosi i turističkoj promociji Opatije jer na svim tiskanim i elektroničkim materijalima koje šalje svojim potencijalnim sudionicima u 40 zemalja nalazi se prepoznatljiva statua Djevojka s galebom, Villa Madonna i Villa Angiolina s parkom, kao i opis Opatije kao vrhunskog turističkog odredišta europskog značaja. Promicanju Opatije u svijetu dodatan doprinos daje i knjiga MIPRO - Yesterday, Today & Tomorrow izdana 2008. godine u kojoj je cijelo jedno poglavlje posvećeno prošlosti i sadašnjosti Opatije s posebnim osvrtom na znamenite svjetske ličnosti koje su u njoj kraće ili duže vrijeme boravile. Mnogi sudionici skupova MIPRO dolaze u Opatiju i neovisno o skupovima MIPRO na koje mnogi od njih dolaze niz godina za redom. Za takve sudionike MIPRO je prije deset godina uveo priznanje „Friend of MIPRO“ koje se dodjeljuje za vjernost skupovima MIPRO što je identično vjernosti Opatiji. MIPRO je kroz četiri desetljeća ostao vjeran Opatiji, pa je po svemu sudeći jedini doista veliki skup koji je srastao s Opatijom u tako dugom vremenskom razdoblju i da nikada nije razmatrao ponude da se nekamo drugdje preseli jer je postao dio stvarnosti Opatije i dio njene novije povijesti.

 



Između ostalih, na dobivenoj nagradi MIPRO-u i profesoru Biljanoviću su čestitali gradonačelnik Ivo Dujmić i župan Zlatko Komadina.

Tim povodom Petar Biljanović, predsjednik Programskog odbora MIPRO-a je izjavio:


- Međunarodni ICT skupovi MIPRO već četiri decenije iz grada Opatije šalju poruke  o razvoju i značaju informacijskih i komunikacijskih tehnologija razvijajući svijest o njihovoj ulozi u cjelokupnom društvenom razvoju. Ovi skupovi kroz godine njihovog održavanja  sve više su Opatiji davali i tehnološki „štih“ dajući  joj uz turistički, kulturni, umjetnički, zdravstveni još i tehnološki značaj. Grad Opatija prepoznao je značaj skupova MIPRO kao mjesta koje obogaćuje ponudu Opatije novim sadržajima kojima privlači nove goste. Sudionici skupova MIPRO često godinama dolaze na skupove MIPRO i oni najistaknutiji dobivaju naslov Prijatelj MIPRO-a predstavljajući svojevrsne ambasadore MIPRO-a i Opatije  u svojim sredinama, ne samo u Hrvatskoj već i širom svijeta. Tisuću i više sudionika skupova MIPRO svake godine nisu tek  „obični“ posjetitelji i turisti već tehnološka elita koja mora biti interesantna Opatiji. Za organizaciju skupova MIPRO svakako je značajna podrška gradskih struktura pa posebno navodimo gradonačelnika Ivana Dujmića i Gorana Pavlovića iz Turističke zajednice Opatije.
Sa slijedećim  skupom MIPRO 2018 ulazimo u petu deceniju  njihovog održavanja čime se može pohvaliti rijetko koji  međunarodni skup. Svojim djelovanjem nastojat ćemo još više doprinositi razvoju ICT-a, ali i još jačem profiliranju Opatije kao tehnološke destinacije.
U ime MIPRO-a koristim priliku zahvaliti se Gradu Opatiji i njenom čelništvu na ovome, za nas miprovce,  izuzetno vrijednom priznanju.


[natrag na događanja]
24. srpanj 2017
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka