Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoROBOTIKA – budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 


  • Rok za dostavu sažetaka:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za dostavu radova:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za konačnu recenziju:
    22. lipnja 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS

Pogled iz kosa


Biografija

Društvo znanja i glomazni otpad

 

Već smo u više navrata u ovim kolumnama pisali o društvu znanja ili točnije o „društvu znanja“. Evo nas opet s istom temom. U društvu znanja sve je na internetu. Ali kada hodate po gradu vidite da nije b a š sve na internetu. Po rasvjetnim stupovima (kojima tepamo bandera) naći ćete puno različitih oglasa koji nude neku uslugu uz „rezance“ koji vise s donje strane i na kojima je broj mobitela kojega trebate nazvati. Ima zanimljivih oglasa ali u mom kvartu u zadnje vrijeme dominiraju oglasi kojima se nudi intelektualna usluga podučavanja ili usluga čišćenja stambenih i poslovnih prostora od glomaznog otpada. Na istoj banderi, jedan ispod drugoga, dva su takova oglasa. Na prvom je tekst: Uhodana grupa studenata daje instrukcije iz fizike, kemije, biologije i matematike. S donje strane su „rezanci“ s kontakt brojem mobitela. Na drugom oglasu piše: Iskusni studenti nude uslugu čišćenja i odvoza glomaznog otpada iz stambenih i poslovnih prostora. Dolaze isti dan. I ovdje s donje strane vise „rezanci“ s brojevima mobitela.

 

Jedan detalj sam prešutio. Namjerno. Hoću ispitati koliko ste lucidni. Evo testa. Na kojem oglasu fali više „rezanaca“? Na onom o podučavanju ili na onome o glomaznom otpadu? Znanje je na cijeni, putujemo k društvu znanja. Rezanci sigurno fale baš na tom oglasu. Ali nije tako. Varate se. Posve je suprotno. Svi, baš svi „rezanci“ fale na oglasu o odvozu glomaznog otpada. A na oglasu o podučavanju ne fali bukvalno niti jedan. Baš ni jedan.

 

Što iz ovoga možemo zaključiti?

 

Možemo zaključiti da smo mi jedan jako pametan narod, ali imamo probleme s – glomaznim otpadom. Da sam zločest dodao bih: sa samim sobom. Ali nisam zločest pa to neću dodati!

4. lipanj 2012

START UPomanija25. ožujak 2019
„Maharadžin paradoks“ ili „Da li je maharadža socijalno osjetljiv i ako jeste zašto nije?“24. lipanj 2015
Kopanje strategije u selu Zvrnduša Gornja24. lipanj 2015
ARHIVA
Suorganizatori - nasumično
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka