Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoROBOTIKA – budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 


  • Rok za dostavu sažetaka:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za dostavu radova:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za konačnu recenziju:
    22. lipnja 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS

Pogled iz kosa


Biografija

PowerPoint

 

Pitam kolegu, profesora na jednom fakultetu, što trenutno radi, a on odgovara pripremam PowerPoint prezentaciju za sutrašnje predavanje. Čovjek prati razvoj obrazovnih tehnologija i primjenjuje ih i nastavi. Kud ćete bolje od toga!

 

Sve je to u redu, ploči i kredi je odzvonilo, grafoskop je stvar prošlosti, kao što će to prije ili kasnije biti i PowerPoint.

 

Na svu sreću!

 

Svijet se mijenja.

 

U ovoj priči, koja je inicirana razvojem nastavnih tehnologija, sve je u redu, osim jedne „sitnice“. Kolega nije rekao pripremam sutrašnje predavanje već pripremam PowerPoint prezentaciju za sutrašnje predavanje. Dakle, naglasak nije na sadržaju (predavanja) već na formi (predavanja). Ili direktnije, naglasak nije na poklonu, već na celofanu u kojega je poklon umotan. A u celofan se, kao što je poznato, može umotati ama baš sve.

 

Pitam se koja je to nastavna materija koja se pretvara u PowerPoint prezentaciju? Da li je ona uopće važna? Čak što više, da li ona uopće postoji? Ako postoji, u kojem je obliku? Ali čemu uopće razmišljati o tome. Tu je CopyPaste. Sve je ionako na internetu, čemu proučavati materiju. To je passe. Treba samo naći „prave“ linkove, kopirati, ubaciti u tekst i posao je gotov. Jednostavno. Idealno za današnje doba, idealno za modernu nastavu. Pri tome je poželjno da studenti nisu previše znatiželjni, da ništa ne pitaju. A zašto bi i pitali? Pa ionako je sve na internetu!

 

A po čemu student uči? Pa to je bar jednostavno. Treba otići na web i pronaći prezentacije s predavanja. Može se otići i u fakultetsku skriptarnicu, kupiti papirne kopije PowerPoint prezentacija i učiti. Što učiti? Ne znam! Ne pitajte mene da odgovorim na pitanje na koje ni predavač ne zna odgovoriti. On ima pametnijeg posla. Mora pripremiti PowerPoint prezentaciju za sutrašnje predavanje.

 

Najveći dio radnog vijeka na sveučilištu proveo sam u doba prije pojave PowerPointa. I morao sam i te kako pripremati predavanja, pisati udžbenike, stvarati znanje koje se danas tako „elegantno“ skida sa mreže svih mreža. Da sam onda imao PowerPoint gdje bi mi bio kraj! Da mi je ona mladost i ova pamet! Ali znamo da to nikada ne ide skupa.

 

Na svu sreću!

7. svibanj 2012

START UPomanija25. ožujak 2019
„Maharadžin paradoks“ ili „Da li je maharadža socijalno osjetljiv i ako jeste zašto nije?“24. lipanj 2015
Kopanje strategije u selu Zvrnduša Gornja24. lipanj 2015
ARHIVA
Suorganizatori - nasumično
HATZUNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u Zagrebu