Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Hrvatske škole u europskom projektu za razvoj digitalnih kompetencija

S početkom školske godine 2018./2019., posredstvom Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, inače skupnog člana MIPRO-a, nastavnici 1. i 2. razreda svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj moći će koristiti inovativnu CRISS platformu za stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija svojih učenika.

Kroz masovni otvoreni online tečaj (MOOC) nastavnici će se upoznati s CRISS okvirom digitalnih kompetencija kao i korištenjem CRISS platforme i dodatnih digitalnih alata. Nastavnici koji će sudjelovati u tečaju dobit će službeni certifikat te će imati priliku razmjenjivati svoja iskustva s nastavnicima iz različitih europskih zemalja. Tečaj će trajati četiri tjedna i održat će se u tri termina s početkom u listopadu, prosincu i veljači. Očekuje se sudjelovanje više od 2 000 nastavnika iz 400 škola diljem Europe. Nastavnici koji se odluče za sudjelovanje u tečaju moći će CRISS platformu koristiti tijekom cijele školske godine 2018./2019. za što će im biti osigurana stručna podrška.

Projekt CRISS pokrenut je u sklopu europskog programa za istraživanje i inovacije OBZOR 2020 sa svrhom testiranja platforme koja će omogućiti stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija učenika u osnovnim i srednjim školama diljem Europe. U sklopu projekta sudjeluje 15 međunarodnih partnera, vodećih u područjima novih tehnologija, digitalnih kompetencija, obrazovnih inovacija, učenja i poučavanja iz Europske unije. Hrvatski partneri na projektu su Fakultet organizacije i informatike, koji ima ključnu ulogu u pripremi i provedbi projekta te Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNET).

Svi nastavnici koje se odluče na sudjelovanje u projektu bit će pioniri u korištenju platforme na razini Europe što će im omogućiti jedinstveni pogled na inovativnu platformu za stjecanje, vrednovanje i evaluaciju digitalnih kompetencija učenika.


[natrag na događanja]
7. lipanj 2018
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ