Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo

 

 

 

Svečano otvaranje
Plenarna istaknuta predavanja
Okrugli stolovi
Radionice
Savjetovanja
Seminari
Prezentacija tvrtke
Gostujući događaji
Izložba
HPC Bura
Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Otvorena rasprava o strategiji i programu MIPRO-a

U srijedu 20. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu održan je zajednički sastanak pokrovitelja, sponzora i ostalih suradnika koji je vodio dr.sc. Miroslav Poljak, predsjednik MIPRO-a.

Predsjednik Poljak je najavio izlaganje prof.dr.sc. Karolja Skale, predsjednika Programskog odbora koji je informirao prisutne o prijedlozima promjena u MIPRO-u i izložio navode nužnosti ulaska udruge u novu razvojnu fazu s obzirom na ulogu i značaj ICT-a u svim segmentima života i rada naspram misije MIPRO-a.

Iz izlaganja se nazirala inicijativa otvaranja MIPRO-a i stvaranja jačih suradničkih spona između dionika. Prokazani su dosadašnja postignuća u svratanju postignuća sa EAI i sličnim asocijacijama. Razglabana je teza da MIPRO  treba postali čvorište i komunikacijsko suradnička platforma između akademskih, gosodarskih ustanova itejavne uprave. Otvaranje MIPRO-a dovodi do mogućnosti stvaranja sadržaja aktivnosti cijele godine u formi različitih programa. Izložena je organizacijski ustroj u kojemu su neformalno uvedene «lučonoše» kao predvodnici određenih aktivnosti u različitim dijelovima ICT-a. Najavljena je i inicijativa da se pokrene međunarodna godišnja nagrda VIDI MIPRO  «Teslino jaje».

Predstavljen je program ovogodišnjeg 42. skupa MIPRO 2019 s naglaskom na temu Umjetna inteligencija i pametno okruženje, koja će biti glavni fokus Plenarnog okruglog stola nakon svečanog otvaranja skupa u srijedu. Ista tema će biti zastupljena tijekom pet dana MIPRO-a i na 2 Radna okrugla stola, 4 Workshopa, kao i u preko 100 znanstveno-stručnih radova iz područja s pet savjetovanja.Obznanjeno je da je ove godine za 23 %  povećan broj radova na 14 savjetovanja.

U programu je i održavanje istaknute teme ministrice Znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženka Divjak sa temom «Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti». Posebno treba naglasiti pet Plenarnih keynote predavanja, od kojih će se četiri predavanja: Paula Timmersa, Luiza Moutinha, Gergelyja Siposa i Veljka Milutinovića održati u srijedu popodne. Ovogodišnji MIPRO obilovat će sadržajima, pa će osim 14 savjetovanja, 3 seminara, 5 radionica i 5 okruglih stolova biti uklopljen i Dan tržišta u organizaciji HAKOM-a, URBAN-INNO koji organizira Grad Rijeka i Posjet HPC-u BURA u suradnji sa UNIRI.

Uz obilje događaja na skupu MIPRO 2019, u pripremi je i konferencija „Pametni otoci“ koju MIPRO organizira u suradnji sa EAI i UNIDU 1.listopada ove godine na Mljetu, te konferencija „Building Agile Organizations“ Poslovne Akademije Education Institutions Conference koja će se od 23. do 24. rujna u suradnji ZŠEM-a i MIPRO-a odvijati u Vili Antonio u Opatiji.

Nakon izlaganja, dr. Poljak je otvorio diskusiju na kojoj se raspravljalo o prijedlozima promjena, programu i potrebama skupnih članova i mobilizaciji članova i volontera udruge prema većem angažmanu i razvoju MIPRO-a kao najvećem nekomercijalnom skupu u Hrvatskoj i šire.


[natrag na događanja]
23. ožujak 2019

 

Novosti
 • 27.6.2019

   

  Ministrica Divjak i

  prof. Skala su dobitnici kristalnog globusa 

   

   

  Na skupštini Hrvatskog informatičkog zbora (HIZ) 28.5.2019. su  uručeni Kristalni globusi ministrici znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženki Divjak i prof. Karolju Skali.  Ministrica Divjak je dobila Kristalni globus  za doprinos u razvoju suvremene edukacijske tehnologiji i primjene u Hrvatskoj.

  Prof. dr. Karolj Skala predsjednik Programskog odbora MIPRO-a  je dobitnik  Kristalni  globus za razvoj distribuiranih računalnih sustava  u Republici Hrvatskoj  i  za  EU projektnu suradnju .

   

   

 • 31.5.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

  [više]

   

 • 30.5.2019

  Završio skup MIPRO 2019

   
   

  Savjetovanjem DC - Raspodijeljeno računarstvo u znanosti o podacima i biomedicinskom inženjerstvu, u petak 24. svibnja je s radom završio 42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. [više]

   

 • 30.5.2019

  Četvrti dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Četvrti dan ovogodišnjeg skupa MIPRO, u četvrtak 23. svibnja, započeo je s plenarnim keynote predavanjem „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“ koje je održala ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision. [više]

   

 • 30.5.2019

  Svečano otvoren MIPRO 2019

   
   

  Već tradicionalno, trećeg dana, u srijedu je svečano otvoren MIPRO 2019. Skup su otvorili predsjednik Hrvatske udruge MIPRO dr. sc. Miroslav Poljak, te predsjednik Međunarodnog programskog vijeća MIPRO-a, akademik Karolj Skala. [više]

   

 • 30.5.2019

  MIPRO 2019 – drugi dan

   
   

  Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
FOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT Zagreb