Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti

Ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Divjak na skupu MIPRO 2019


Ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision na skupu MIPRO 2019 održat će u četvrtak 23. svibnja plenarno keynote predavanje „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“.

Projekt Hrvatske zaklade za znanost voditeljice prof. dr. sc. Blaženke Divjak Razvoj metodološkog okvira za strateško odlučivanje u visokom obrazovanju - primjer implementacije otvorenog učenja i učenja na daljinu – HigherDecision u završnoj  je fazi, a na 42. skupu MIPRO voditeljica projekta i projektni tim predstavit će rezultate projekta. Projekt HigherDecision, koji se na Fakultetu organizacije i informatike provodi od sredine 2015. godine, bavi se analizom strateškog odlučivanja u visokom obrazovanju. Visoko obrazovanje ima ključnu ulogu u razvoju ljudskih potencijala te u gospodarskom i društvenom razvoju. Sustav i institucije visokog obrazovanja trebaju biti inovativni, strateški vođeni i upravljani kako bi mogli kvalitetno ispunjavati svoju misiju. Stoga, donošenje odluka i praćenje njihove primjene u visokom obrazovanju postaje prvorazredno istraživačko i razvojno pitanje. Ministrica će prezentirati i iskustva u programskom ugovaranju u Hrvatskoj s naglaskom na novo programsko razdoblje 2018.-2022. te ga postaviti u kontekst Europskog prostora visokog obrazovanja i Europskog istraživačkog prostora.

Prof. dr. sc. Blaženka Divjak od lipnja 2017. godine je na poziciji ministrice znanosti i obrazovanja u Vladi Republike Hrvatske. Prethodno je bila zaposlena kao redovita profesorica u trajnom zvanju iz polja matematike i znanstvena savjetnica iz polja informacijskih znanosti na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu.
U periodu od 2011.-2014. obnašala je dužnost prorektorice za studije i studente Sveučilišta u Zagrebu. Pored istraživanja u matematici, istražuje i teme vezane uz strateško planiranje u visokom obrazovanju, edukacijske tehnologije i analitike učenja.
Bila je članica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala RH i Nacionalne skupine za socijalnu dimenziju u visokom obrazovanju. Autorica je 10 knjiga i preko 80 znanstvenih i stručnih članaka. Vodila je 14 nacionalnih i međunarodnih znanstvenih i razvojnih projekata na razini projekta/radnog paketa (zProjekti, HRZZ, Tempus, FP7, ESF, IPA, LLP, Eureka) te je kao istraživačica sudjelovala u još 16 projekata. Posebno se zalaže za jednak pristup obrazovanju za sve skupine studenata.

Nakon predavanja Ministrice Divjak uslijedit će radionica naziva Metode za odlučivanje u visokom obrazovanju – primjeri dobre prakse koju će voditi Nina Begičević Ređep i Nikola Kadoić kao i tri predavanja: Model difuzije inovacije u visokom obrazovanju Sanjane Buć, Strateški okvir i model zrelosti za pružanje podrške diplomantima u ranom razvoju karijera Katarine Pažur Aničić i Model digitalne zrelosti visokih učilišta Valentine Đurek.

Za petak 24. svibnja predviđena su četiri predavanja: Nova metoda za višekriterijsko odlučivanje u VO Nikole Kadoića, Metodologija praćenja provedbe strateške odluke Valentine Kirinić, Razvoj konceptualnog modela kurikuluma za program otvorenog učenja Antonie Bralić, te Praćenje realizacije Strategija e-učenja Sandre Kučine Softić.

Radionica Metode za odlučivanje u visokom obrazovanju – primjeri dobre prakse i predavanja dio su radionice naziva Metodološki okvir za strateško odlučivanje u visokom obrazovanju.


[natrag na događanja]
6. svibanj 2019
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka