Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Potpisan ugovor o suradnji KONČARA i China XD Electric Co.

U gradu Xi’anu u Kini nedavno je potpisan dionički ugovor o zajedničkom poduhvatu (joint venture) za proizvodnju visokonaponskih sklopnih postrojenja izoliranih plinom SF6 (GIS) naponske razine od 170 do 420 kV između KONČAR – Elektroindustrije, inače zlatnog sponzora 41. skupa MIPRO 2018 i skupnog člana MIPRO-a i China XD Electric Co. Ispred KONČARA ugovor je potpisao dr.sc. Miroslav Poljak, član Uprave Končar Elektroindustrije i predsjednik MIPRO-a.

Zajedničko društvo pod nazivom „KONČAR-XD High Voltage Switchgear“ bit će u 50 postotnom vlasništvu svakog od partnera sa sjedištem u Zagrebu, a procijenjeno ulaganje iznosi oko 120 milijuna kuna od čega se više od 60 posto odnosi na temeljni kapital novog društva.

Novi asortiman bit će nadopuna postojećem KONČAREVOM proizvodnom programu, a proizvodi su prvenstveno namijenjeni tržištu Europe. Novi pogoni bit će smješteni na lokaciji KONČARA u Sesvetskom Kraljevcu, zaposlit će se novih 60 stručnih i visokoobrazovanih radnika. Prvi proizvodi za tržište bit će isporučeni 2020. godine.

China XD Electric Co. osnovana je 1959. godine, ima 14 tisuća zaposlenih i jedna je od značajnijih svjetskih tvrtki u području proizvodnje elektroenergetske opreme čije dionice kotiraju na šangajskoj burzi.


[natrag na događanja]
21. lipanj 2018
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
A1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPU