Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
OiV pokrenuli emitiranje DAB+ radija

U ponedjeljak je na objektu Odašiljača i veza - Sljeme u prisustvu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića svečano pokrenuta testna faza emitiranja digitalnog radija u Republici Hrvatskoj.

Ovom su velikom događaju prisustvovali i predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Dražen Lučić i Mario Weber te Agencije za elektroničke medije, Robert Tomljenović i Davor Marić.

Ministar Oleg Butković je, nakon što je stisnuo prekidač kojim je službeno pokrenuo emitiranje digitalnog radija kazao da osjeća neizmjerno zadovoljstvo što ima tu čast da u ovom trenutku za više od dva milijuna slušatelja u Republici Hrvatskoj bude omogućen prijem novog radijskog signala i to bez smetnji, s više programa i sadržaja. Time se Hrvatska pridružila europskim i svjetskim gigantima u tehnologiji gdje joj je nesumnjivo i mjesto.

Mate Botica, član Uprave i direktor Odašiljača i veza koji su nositelj ovog projekta osvrnuo se na postojeću FM tehnologiju kazavši kako pokretanje digitalnog radija ne znači i gašenje dosadašnje FM tehnologije nego veću mogućnost odabira za slušatelje. Također se osvrnuo na to da će se Odašiljači i veze u ovoj testnoj fazi emitiranja digitalnog radija u trajanju od godine dana truditi da nakon testnog perioda krene i emitiranje području cijele države.

Radijski nakladnici kojima je ovim putem omogućeno emitiranje u digitalnoj radiodifuziji radijskog programskog kanala u tehnologiji DAB+ su sljedeći: Udruga za promicanje medijskog pluralizma 808, Radio Kaj d.o.o., VIP MEDIJA j.d.o.o., Radio Koprivnica d.o.o., CIK Dr. Božo Milanović d.o.o., Obiteljski radio d.o.o., Zagorski radio d.o.o., Radio Croatia d.o.o., Radio Dalmacija d.o.o., ROCK FM d.o.o., Radio Banovina d.o.o., Enter Zagreb d.o.o., Radio 047 d.o.o., MT ETER d.o.o., Radio Trsat d.o.o. i Radio 101 d.o.o.

Ovim su događajem Odašiljači i veze, samim time i Republika Hrvatska, pokazali da su u sinergiji s novim tehnološkim platformama koje su budućnost sviju nas.


[natrag na događanja]
24. studeni 2017
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ