Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)
Tehničko kosponzorstvo

 
Pohrana događanja
<<< 3/11 >>>
Dostavite svoje radove do 6.2.2023.

Hvala svima koji su prijavili svoje sažetke. U tijeku je prikupljanje radova. Imajte na umu da je rok za dostavu cijelog rada ponedjeljak, 6. veljače te očekujemo vaše radove što prije.

Molimo poštujte rokove kako bi se osigurala veća učinkovitost, izbjeglo kašnjenje i odradila pravovremena recenzija. 

 


[više]
1. veljača 2023
Približava se rok dostavu sažetaka - 30.1.2023.


Približava se rok za prijavu radova i dostavu sažetaka za skup MIPRO 2023.
 
Svoje sažetke dostavite do ponedjeljka30. siječnja 2023. 

Prijavu možete izvršiti preko ove poveznice
http://www.mipro.hr/CallForPapers/tabid/176/language/hr-HR/Default.aspx 


[više]
27. siječanj 2023
MIPRO 2023 - Rok za prijavu radova i dostavu sažetaka iznimno je produžen

Unatoč tome što MIPRO teži fiksnim rokovima, na temelju velikog broja zahtjeva za produženjem roka, rok za prijavu radova s dostavom sažetaka za 46. skup MIPRO 2023 iznimno je produžen za 2 tjedna. Novi rok je ponedjeljak, 30. siječnja. Vodite računa da svoju prijavu izvršite do tog datuma.

Hvala svima koji su svoje sažetke već dostavili.

Imajte na umu da je rok za dostavu gotovih radova tjedan dana nakon toga, odnosno 6. veljače.

 


[više]
17. siječanj 2023
Otvorene prijave radova za skup MIPRO 2023

Imate priliku prijaviti znanstvene i stručne radove na 46. Međunarodnom ICT skupu MIPRO 2023 koji će se održati od 22. do 26. svibnja 2023. uz tehničko kosponzorstvo IEEE-a.

Na raspolaganju Vam je 17 savjetovanja.

Rok za prijavu sažetaka radova je 16. siječnja 2023. godine.

Kliknite na [više] za detalje.


[više]
23. prosinac 2022
Sretni blagdani!

 


[više]
23. prosinac 2022
Objavljen je Poziv za prijavu radova i događaja - MIPRO 2023

Objavljen je Poziv za prijavu radova i događaja za nadolazeći skup MIPRO 2023 koji će se tradicionalno održati u svibnju, od 22. do 26. 5. u Opatiji. 

Sudjelovati možete kao autor znanstvenih i/ili stručnih radova, ali i kao sudionik na nekom od dodatnih sadržaja skupa (radionice, okrugli stolovi, pozvane prezentacije i predavanja te drugi programski segmenti). 

Kliknite na [više] za detalje.


[više]
6. prosinac 2022
MIPRO kao EU hub za komunikaciju i suradnju

Povodom 50. obljetnice Crnogorske akademije nauke i umjetnosti prof. Karolj Skala, predsjednik Programskog odbora MIPRO je održao pozvano predavanje o EU suradničkim platformama s posebnim osvrtom na regionalnu suradnju. Detaljno je prikazan utjecaj MIPRO-a kroz 46 godina aktivnosti na povezivanju znanosti/tehnologije s gospodarstvom i javnom upravom te su predstavljeni novi modeli suradnje.

Više informacija o događaju na https://www.canu.me/vijesti/zavrsen-naucni-simpozijum-nauka-i-male-zemlje--sinergija-dijaspore-matice-i-prijatelja-crne-gore.

 

 


[više]
10. studeni 2022
Digital Transformation Conference 2022 - Smart Industry Brainstorm (26. i 27. listopada 2022.)

U Zagrebu će se 26. i 27. listopada 2022. godine održati 3. Smart Industry BrainStorm 2022 pod motom “Pametne industrije transformiraju cijelo društvo”.
Organizatori su ILBA, CroSI i INFODOM Grupa, a programski suorganizatori Ekonomski fakultet u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Zagreb – Inovacijski centar Nikola Tesla, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb – Zavod za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava i Sveučilište u Dubrovniku – CREDO. Događaj će okupiti meritorne stručnjake iz javnog i privatnog sektora te otvoriti dijalog ka pronalasku rješenja boljeg i bržeg korištenja pametnih industrija.


Kliknite na [više] za detaljnije informacije.


[više]
20. listopad 2022
Digital Transformation Conference 2022 - Smart Industry Brainstorm (26. i 27. listopada 2022.)

26. i 27. listopada 2022. održava se događaj pod nazivom "Smart Industry Brainstorm" u okviru Konferencije o digitalnoj transformaciji (DTC 2022). Organizatori su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva – Inovacijski centar Nikola Tesla, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Sveučilište u Dubrovniku – CREDO, ILBA, CroSI te tvrtka INFODOM Grupa. Događaj će okupiti meritorne stručnjake iz javnog i privatnog sektora te otvoriti dijalog ka pronalasku rješenja boljeg i bržeg korištenja pametnih industrija.

Kliknite na [više] za detaljnije informacije. 


[više]
20. listopad 2022
Napredno usmjeravanje prema tehnološkoj budućnosti

Konferencija World Future Verse (WFV) koju je organizirao Tehnološki park u Ljubljani u suradnji s MIPRO-m i drugim partnerima kao dio Europskog blockchain tjedna 2022 uspješno je održana.

Na konferenciji se raspravljalo o najaktualnijim temama: Metaverse, NFT, Internet 3.0 i Blockchain tehnologije koje su ujedno i tehnologije za uspješno poslovanje u budućnosti te razumijevanje marketinga i novih poslovnih prilika.

Konferencija World Future Verse okupila je više od 400 sudionika, uključujući direktore i kreativne vizionare iz različitih industrija. Na jednom od okruglih stolova prof. Karolj Skala je predstavio projekt DAP o primjeni Blockchain tehnologije za novi način valorizacije i recenziranje znanstvenih radova. 

Za više informacija o konferenciji i programu posjetite službenu WFVConf stranicu: https://wfvconf.com/

Usvojena je Bledska deklaracija: WORLD METAVERSE COUNCIL Prezentacija projekta DAP na okruglom stolu


[više]
7. listopad 2022
Otvoreni poziv za program 46. skupa MIPRO 2023

Budite dio 46. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2023 koji će se održati 2023. godine u drugoj polovici svibnja u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji.

Cilj skupa je okupiti znanstvenike, istraživače i inženjere-praktičare da na jednom mjestu prezentiraju svoje radove te razmijenjuju znanje, tehnologije i vještine.

U pripremi je izrada Prve obavijesti pa pozivamo sve pojedinačne i skupne članove MIPRO-a kao i fakultete i institute te javnu upravu i gospodarstvenike da pokrenu inicijativu za davanje doprinosa u stvaranju programa skupa MIPRO 2023. Tema u fokusu novog skupa je ICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost (engl. ICT for a Smart and Green Present and Future). 

Moguće je predložiti razne programske segmente, a kliknite na [više] za detaljnije informacije.


[više]
22. rujan 2022
ICT for a Smart and Green Present and Future!

EU i Hrvatska se nalaze u fazi važnih strateških odrednica i realizacije programa za obnovu i oporavak. U tom svjetlu usvajanje i primjena novih tehnologija imaju istaknuto mjesto. Stvaranje novog gospodarstva i tržišnog prosperiteta jedino je moguće brzim i kvalitetnim prilagodbama novih platformi i paradigmi.

 
Dosadašnji gospodarski rast odnosio se prema potrošnji prirodnih resursa kao da su neograničeni. Posljedica toga je sadašnja kriza prirodnih (primarnih) resursa (izvora) uz prijetnju nestašice sirovina i sve veće cijene. Danas se sve više društava/država i ekonomista okreće drugim modelima gospodarstva, prema kojima se može stvarati bez uništavanja okoliša. Postoji sve veća potreba za prijelazom na zeleno (održivo) gospodarstvo preko naprednog upravljanja resursima, korištenje ekonomskih instrumenata koji pogoduju zaštiti okoliša, podržavanje inovativnih projekata, provođenje učinkovitije politike upravljanja energetikom, vodama i otpadom te ulaganje napora u razvoj održive potrošnje i proizvodnje. Takve tematske aktivnosti predstavljaju težnju na 46. skupu MIPRO 2023 sukladno sloganu u naslovu.
 
Uključite se u predstavljanju znanstvenih, tehnoloških i proizvodnih inovativnih rješenja u smjeru: Pametne i zelene sadašnjosti i budućnosti.
 
Karolj Skala
Predsjednik Međunarodnog programskog odbora

[više]
19. rujan 2022
Pridružite se izazovu novih tehnologija koje nam nailaze

Tehnološki park u Ljubljani u suradnji s MIPRO-m i drugim partnerima organizira izazovnu konferenciju "World Future Verse" koja će se održati od 29. rujna do 1. listopada na Bledu u Festival Hall-u.

Detalje možete naći na web stranici konferencije https://wfvconf.com i dokumentu Promo Package.

WFV objava
Promo Package


 


[više]
5. rujan 2022
MIPRO 2022 nagrade za najbolje radove, Friend of MIPRO te Povelje za doprinos udruzi

Skupove MIPRO odlikuju mnoge tradicije. Jedna od njih jest i dodjela nagrada najboljim radovima te priznanje pojedincima za njihov doprinos udruzi.

Na svečanom otvorenju, u srijedu 25. svibnja 2022. godine, u Kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic i u live prijenosu putem platformi Zoom i YouTube, pred uzvanicima, gostima i sudionicima skupa proglašeno je pet najboljih radova i dodijeljena su tri priznanja Friend of MIPRO, posebna Zlatna povelja, tri povelje MIPRO pojedincima te povelja MIPRO instituciji za značajan doprinos udruzi.


[više]
19. srpanj 2022
Radovi skupa MIPRO 2022 objavljeni su u digitalnoj bazi IEEE Xplore

Ovogodišnji 271 znanstveni i stručni rad skupa MIPRO 2022 objavljen je u bazi IEEE Xplore Digital Library. Ti su radovi ispunili i zadovoljili kriterije i kvalitativne uvjete IEEE Xplore-a.

IEEE Xplore pruža mrežni pristup za više od pet milijuna dokumenata iz nekih od najcitiranijih svjetskih publikacija u elektrotehnici, računalstvu i elektronici.

Čestitamo svim autorima na uspjehu u nadi za daljnju uspješnu suradnju!


[više]
28. lipanj 2022
prof. Mornar novi predsjednik HATZ-a

Na 44. izbornoj  skupštini Akademije tehničkih znanosti  prof. dr. Vedran Mornar predsjednik MIPRO-a je izabran za novog predsjednika. Na istoj skupštini  prof. dr.  Karolj Skala predsjednik Programskog odbora MIPRO je dobio nagradu za životno djelo „Moć znanja“ za cjelokupan znanstveno-istraživački rad u području tehničkih znanosti i za višegodišnji doprinos napretku struke, s osobitim naglaskom na primjenu rezultata istraživačkog rada.

 


[više]
28. lipanj 2022
Fotografije 45. skupa MIPRO 2022

 

 

MIPRO 2022 - 45. jubilarni međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju uspješno je završio s radom 27. svibnja 2022. godine.


Skup je održan hibridno, dijelom je bio fizički, a dijelom virtualni. Fotografije možete pogledati u nastavku.


[više]
7. lipanj 2022
Branimir Makanec dobitnik Zlatne Povelje MIPRO-a

 

MIPRO želi obznanjivati i nagraditi istaknute pojedince koji su dali značajan doprinos razvoju računarstva u HR u obliku Zlatne Povelje MIPRO-a. Ove godine je ta nagrada pripala Branimiru Makancu za njegov dugogodišnji veoma uspješan i zapažen rad u primjeni računala u obrazovanju. On je jedan od pokretača Računala u obrazovanju koji je  dugi niz godina najbrojnije savjetovanje na MIPRO-u. Razgovor s našim dragim Branimirom Makancem  možete vidjeti tu:


[više]
5. lipanj 2022
Pametna i zelena Hrvatska - Kako je ostvariti?

 

Na 45. skupu MIPRO održana je plenarna rasprava na temu kako postići pametnu i zelenu Hrvatsku.
Privlačenje i zadržavanje ljudi, odnosno odgovarajuće akcije su ključni prioritet za ostvarenje Pametne i Zelene Hrvatske. Za koordinirane aktivnosti odgovorne su sve sastavnice triple helix modela – gospodarstvo, znanost/školstvo i javna uprava.
Otvorenost, suradnja, zajedništvo, kolaboracija, inicijativnost, partnerstva i odgovornost su vrijednosti koje nas trebaju voditi prema Pametnoj i Zelenoj Hrvatskoj.
Poslovi budućnosti i klimatski odnosno okolišni rizici od nas traže brze odluke u smislu donošenja jasnih i vrijednih strateških ciljeva koje ćemo ugraditi u razvojne programe koji omogućavaju afirmativni pristup održivosti društva kroz socijalne i tehnološke inovacije, nove kompetencije, poduzetnički mentalitet i poticajno zakonodavstvo.


Cijeli okrugli stol se može popratiti na:
https://www.youtube.com/watch?v=FYqVK5_oMgU


[više]
31. svibanj 2022
MIPRO je virtualni sudionik uzbune u Ukrajini

Jučer ujutro za vrijeme sekcije “Računala u obrazovanju” kojoj su online predsjedali voditelji Hannu Jaakkola iz Finske i Jaak Henno iz Estonije izlagala je i vrlo mlada koautorica jednog od radova Talina Spas s Pedagoškog fakulteta Sumy iz Ukrajine. Rad je bio o korištenju softverskog alata Geogebra u nastavi matematike. Pri kraju izlaganja začuo se neki čudan zvuk. Djevojka je nestala s ekrana i izlaganje je prekinuto. Kasnije smo doznali da je najavljena zračna uzbuna u Sumyju i da je kolegica Talina bila prisiljena skloniti se od masovnog bombardiranja. Kasnije u toku dana Hannu i Jaak stupili su s njom u kontakt i doznali da je preživjela napad. 


[više]
27. svibanj 2022
<<< 3/11 >>>